Imaginea emoționantă postată de o asistentă medicală care s-a izolat de familia ei pentru a-i proteja de coronavirus

O asistentă medicală a decis să stea departe de copiii și partenerul ei pentru a-i proteja și a preveni riscul infectării lor cu noul coronavirus.

Imaginea emoționantă postată de o asistentă medicală care s-a izolat de familia ei pentru a-i proteja de coronavirus

Jay Short, o asistentă medicală din prima linie în vârstă de 32 de ani de la un spital din nord-estul Angliei, a decis să se izoleze de cei trei copii și Ben, partenerul ei în vârstă de 30 de ani, pe fondul pandemiei de coronavirus. 

Jay a anunțat că va face această alegere extrem de dificilă pe contul ei de Facebook la începutul acestei luni. I-a fost teamă că îi poate infecta pe cei trei copii ai ei, Tommy, Logan și Lottie, care a suferit multiple infecții toracice de când s-a născut. „Aceasta a fost una dintre cele mai grele decizii pe care le-am luat vreodată. Sunt extrem de tristă. Îmi părăsesc familia, copiii, ca să pot merge la muncă și să am grijă de ceilalți. Îmi voi risca sănătatea în fața acestui virus.”

Jay a publicat și o fotografie cu partenerul ei și cei trei copii, stând la fereastră, spunând că așa reușește să își vadă familia câteva minute pe zi și este singurul mod prin care îi va vizita în următoarele luni. Jay locuiește acum cu mama ei, Judith, care este și ea asistentă medicală. 

Ea a mai declarat că situația a devenit și mai complicată de când și o parte din personalul medical a contractat virusul. „Asta înseamnă că nu doar pacienții sunt afectați, ci și personalul medical. Alte asistente merg acasă la copiii lor pentru că nu alte opțiuni, dar eu nu am vrut să îmi asum acest risc. Vă implor, stați acasă. Respectați regulile. Asta nu este o vacanță. Este un virus care omoară oamenii. Nu așteptați ca o persoană dragă vouă să moară pentru a vă da seama că puteați să aveți grijă de ea”, a declarat Jay pentru Daily Mail, spunându-le oamenilor să ia în serios această situație și să respecte distanțarea socială.

„Este un sacrifiu pe care trebuie să îl fac pentru a-i proteja pe cei pe care îi iubesc. Vreau să fiu acasă la copiii mei, în propria mea casă, dar nu pot face asta acum până când nu se va termina această situație; și se va încheia atunci când oamenii vor începe să acorde atenție la ceea ce se întâmplă în lume. Cu cât oamenii ignoră restricțiile, cu atât nu îmi voi vedea familia mai repede”, a adăugat Jay.

Citește și:
Un nou simptom al Covid-19, identificat de cercetătorii americani

Foto: People

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet