Raed Arafat: cum va arăta perioada de după 15 mai și de ce nu trebuie să ne așteptăm la revenirea vieții de dinainte de pandemie

Secretarul de stat Raed Arafat a vorbit despre ce presupun măsurile de relaxare a restricțiilor și la ce ar trebui să ne așteptăm în perioada următoare.

Raed Arafat: cum va arăta perioada de după 15 mai și de ce nu trebuie să ne așteptăm la revenirea vieții de dinainte de pandemie

Cu toții așteptăm relaxarea restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, dar asta nu înseamnă că după 15 mai vom reveni la viețile noastre obișnuite. Secretarul de stat Raed Arafat a explicat într-o emisiune la Digi24 că măsurile de relaxare nu sunt unele majore și că vor avea loc gradual. Mesajul său este unul clar: să nu ne așteptăm că prin noile măsuri de relaxare vom reveni la ce a fost înaintea pandemiei.

Până atunci avem obligația să respectăm toate regulile care au fost impuse până în acest moment. Deci nu vorbim de măsuri de relaxare până după 15 mai și până nu se face o analiză serioasă. Aceste măsuri vor fi graduale. Să nu se aștepte lumea că vor fi măsuri de relaxare prin care se va reveni la ce a fost înaintea pandemiei. Nu despre asta este vorba. Vor fi măsuri graduale, atent decise, atent alese și cu monitorizare între măsuri. Adică iei anumite măsuri, aștepți să vezi impactul lor, după care mai anumite măsuri, aștepți iar să vezi impactul lor”, a declarat Raed Arafat.

Secretarul de stat a adăugat că, în cazul în care va crește din nou numărul de cazuri, se vor lua măsuri compensatorii sau chiar se va reveni la anumite măsuri de restricție. Cu toții vom fi obligați să purtăm măștile de protecție în spațiile publice, iar Raed Arafat a ținut să atenționeze că acum responsabilitatea se mută către populație.

„În niciun caz, în prima zi a relaxării toată lumea este în stradă. Poate se redeschid parcurile, dar nu locurile de joacă din parcuri. Astea rămân închise. Astea nu doar exemple de măsuri, nu vreau să fie folosite că așa va fi. Mall-urile nu se vor deschide în prima fază, părerea mea. Se va ajunge și aici, dar nu în primă fază. Va mai dura un pic, mall-urile, zonele de restaurante, nu cred că se vor deschide imediat după 15 mai. Trebuie să mai așteptăm și să vedem evoluția”, a mai declarat Raed Arafat.

Foto: Libertatea

Citește și:
8 sfaturi pentru a combate durerile de spate provocate de lucratul de acasă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video