Cum ar putea evolua pandemia de coronavirus în luna următoare în România? Ce spune Alexandru Rafila

Profesorul Alexandru Rafila a vorbit într-o emisiune televizată despre noi probleme legate de pandemia de coronavirus.

Cum ar putea evolua pandemia de coronavirus în luna următoare în România? Ce spune Alexandru Rafila

În ultima perioadă, numărul de noi cazuri de persoane infectate cu coronavirus din țara noastră a depășit 1.000 în fiecare zi, astfel încât autoritățile s-au văzut nevoite să impună noi restricții. Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a vorbit într-o emisiune la Antena3, înainte de a fi anunțate noile restricții, despre ce ar trebui să facem cu toții pentru a limita cât mai mult răspândirea virusului.

Referitor la purtarea măștii în aer liber, Alexandru Rafila a spus că acest lucru este recomandat în cazul în care nu poate fi păstrată distanța de 1,5 metri. „(Virusul) se poate transmite și în spațiile deschise dacă suntem prea apropiați de persoanele cu care interacționăm. Se poate transmite și în spațiile deschise dacă distanța este mai mică de 1,5 metri și stăm de vorbă, de exemplu, cu o persoană care nu are mască, mai mult de 15 minute”, a declarat acesta în emisiunea televizată.

Profesorul Alexandru Rafila a spus că virusul se poate răspândi și la plajă, dacă intrăm în contact prelungit cu persoane care nu fac parte din familia noastră sau din grupul apropiat cu care locuim. De asemenea, acesta a mai spus că „aerul condiționat a fost menționat ca o posibilă cauză, dar nu este, cu siguranță, o cauză care să pună problema răspândirii bolii. Dacă ai un caz cauzat de o astfel de instalație și 1000 de cazuri care se transmit prin contact direct, acele 1.000 sunt importante. Cazul acesta este posibil, dar nu e probabil.”

Întrebat dacă am putea avea peste 2.000 de noi cazuri pe zi în luna august, Alexandru Rafila a spus că acest lucru este foarte posibil și că acest lucru va însemna depășirea capacității alocate pacienților cu Covid-19 la Terapie Intensivă. „Problema este că nu avem personal medical să deservească mai multe paturi”, a adăugat acesta.

Citește și:
Care este al doilea județ din România care impune purtarea măștii în aer liber?

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet