Care este al doilea județ din România care impune purtarea măștii în aer liber?

Al doilea județ din România impune, începând de joi, 30 iulie, obligativitatea purtării măștii de protecție și în aer liber.

Care este al doilea județ din România care impune purtarea măștii în aer liber?

Dâmbovița este al doilea județ din România care impune purtarea măștii de protecție și în aer liber, după ce decizia a fost luată deja în cazul județului Argeș.

Dâmbovița devine al doilea județ care implementează o astfel de măsură, după ce a totalizat până acum un număr de 1.682 de cazuri, dintre care 1.133 sunt active. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 51 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, Sars-Cov-2.

Prefectul județului, Aurelian Popa, a declarat că Dâmbovița, al doilea județ care impune reguli mai stricte pentru combaterea noului coronavirus, este „un județ roșu, cu foarte multe contaminări.”

Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, iar măsura intră în vigoare de joi și va fi valabilă pe tot parcursul zilei, pentru tot județul.

Prefectul Aurelian Popa, explicând la postul de televiziune Digi24 decizia ca Dâmbovița să devină cel de-al doilea județ care impune purtarea măștii de protecție în aer liber, a spus și că hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență va mai fi completată și cu alte măsuri dispuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență – și anume, terasele vor fi închise după ora 23.00.

Dâmbovița face parte în acest moment dintre cele patru județe în care s-au înregistrat, doar în ultima săptămână, în care creșterea numărului de noi infectări a fost accentuată, 37,4% din totalul îmbolnăvirilor din România.

Al doilea județ care impune purtarea măștii în aer liber a raportat până la această oră 491 de vindecări ale celor care au suferit de Covid-19, dar și 51 de decese. În acest moment, Bucureștiul, Suceava, Argeș, Brașov și Galați sunt în topul celor mai multe îmbolnăviri ca urmare a infectării cu coronavirus. În România s-au diagnosticat până acum 47.053 de cazuri de infectare, și 2.239 decese.

Citește și:
Probleme cardiace observate la pacienții care se recuperează după Covid-19

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet