Obiceiuri care te ajută să scapi rapid de kilogramele în plus

Dacă încerci să pierzi în greutate, însă cântarul tot nu vrea să coopereze, este timpul să îți analizezi serios obiceiurile și să iei măsuri pentru a asigura succesul planului tău.

Obiceiuri care te ajută să scapi rapid de kilogramele în plus

Să ajungi la greutatea ideală este foarte greu, însă nu imposibil. Dacă te vei ajuta de următoarele trucuri poți fi sigură că acele măsuri mai mici în care visezi să încapi sunt mai aproape decât ai crede!

1. Păstrează evidența a ceea ce mănânci într-un jurnal


În mod obișnuit, o persoană care vrea să piardă mult în greutate trebuie să țină un jurnal zilnic care să înregistreze obiceiurile acesteia. Acesta îți arată tot ce mănânci, ce exerciții faci, fiecare exces pe care îl faci și astfel nu vei putea ascunde nimic și vei rămâne pe drumul cel bun. Să notezi că ai mâncat o pungă mare de chipsuri vine la pachet cu un sentiment mare de vinovăție, fapt ce te va face să renunți la idee de la bun început. Folosește acest truc și în timp îți vei observa progresele și vei afla ce modificări trebuie făcute.

2. Planifică programul antrenamentelor, ca să nu te poți abate de la el

Cei mai mulți ar prefera să mănânce junk food și să se uite la un film decât să iasă la alergat. Însă partea proastă este că exercițiul este extrem de important atunci când vine vorba de pierderea în greutate. Dacă observi că mereu găsești altceva de făcut, creează un program de antrenament zilnic și, cu timpul, acesta va deveni un obicei.

3. Folosește sisteme de cântărire a porțiilor

Este foarte bine să mănânci sănătos, însă chiar și în acest caz dacă faci excese poți câștiga ușor în greutate. Spre exemplu, cea mai mare capcană este sucul de portocale. Acesta conține multe calorii și, dacă nu ești atentă, cu iluzia că nu te abați de la dieta ta sănătoasă, poți să te trezești că bei două, trei pahare pe zi, ceea ce va ajuta la creșterea ta în greutate. Până și salatele pot cauza adăugarea unor kilograme în plus dacă nu ești atentă la porții.

4. Nu mai bea sucuri carbogazoase

Multe femei uită (sau vor să uite) de caloriile lichide atunci când vine vorba să tragă linie la sfârșitul zilei. Nu trebuie să bei sucuri, energizante sau alte băuturi cu un nivel ridicat de calorii. Dacă totuși hotărăști să îți „faci pofta”, asigură-te că pentru tot restul zilei mănânci ținând cont de caloriile pe care tocmai le-ai asimiliat.

5. De acum pregătește prânzul de acasă

Este minunat să poți savura o masă care a fost gătită și pregătită pentru tine de altcineva. Totuși, oricine a încercat să piardă în greutate îți poate spune că restaurantele pot da peste cap întregul plan. Nu doar că mărimea portiilor este exagerată, dar nici mâncarea nu este foarte sănătoasă. Gătitul acasă îți permite să păstrezi controlul asupra caloriilor și cantității. Nu înseamnă că trebuie să renunți definitiv la a ieși să mănânci, dar trebuie să fii atentă în a balansa acea masă cu cele din restul zilei.

6. Bazează-te pe un sistem de sprijin creat de prietenii tăi

Nu este nimic mai greu decât a pierde în greutate pe cont propriu. Cei mai mulți oameni care au atins succesul au făcut-o pentru că s-au putut baza pe sprijinul cuiva. Fie că acesta este reprezentat de o persoană care se plimbă cu tine înainte de muncă sau de una care îți spune cât valorează în calorii fiecare prăjiturică, după o zi grea, ai nevoie de un sprijin puternic pentru a nu te abate de la planul tău.

7. Trebuie să te aștepți și la obstacole

Este imposibil să crezi că există cineva care să nu fi întâlnit obstacole în lupta cu kilogramele. Vor exista momente în care vei mânca mai mult decât trebuie pentru că acea salată era mult prea delicioasă, în care nu vei respecta programul de antrenament pentru că ieșitul în oraș va fi mai important etc. Pregătește-te pentru aceste momente și treci peste ele, ca ele să nu te împiedice să ajungi la scopul final. Nu vrei că acestea să te demoralizeze și să devină un obicei.

Citește și:
Cele mai importante greșeli de alimentație și dietă, pe care probabil le faci și tu

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet