Reacția Deliei, după controversele legate de scrisoarea artiștilor adresată Guvernului

Delia a reacționat pe rețelele de socializare, după controversele care au apărut în urma scrisorii deschise a artiștilor adresată Guvernului.

Reacția Deliei, după controversele legate de scrisoarea artiștilor adresată Guvernului

Subiectul scrisorii deschise a artiștilor din România adresată premierului Ludovic Orban, ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, și vicepremierului Raluca Turcan, prin care cer să fie incluși în schema de ajutor de stat, a stârnit multe dezbateri în mediul online. Printre artiștii cunoscuți care au semnat această scrisoare se numără Tudor Chirilă, Antonia, Carla’s Dreams, INNA, Smiley, Andreea Bănică, Florin Ristei și nu numai.

Delia a decis să reacționeze pe rețelele de socializare și explică faptul că scrisoarea include întreaga industrie a cărei activitate a fost oprită din cauza pandemiei, dar și pe cei din spatele artiștilor, precum dansatori, sunetiști sau tehnicieni. NU ESTE DESPRE MINE! Este despre o întreagă industrie care s-a oprit! Despre instrumentiști, dansatori, sunetiști, tehnicieni, despre oamenii nevăzuți din spatele scenei care fac lucrurile posibile la fiecare eveniment!”

Artista adaugă că nu putea să rămână indiferentă în fața unui demers în care e implicată industria în care activează. „Nu o să rămân indiferentă doar pentru că nu sunt la limita de jos a existenței. E absolut NORMAL să susțin o asemenea petiție pentru industria din care fac parte. Voi face asta în continuare. Împreună vom putea depăși această perioadă”, a scris Delia pe Instagram.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Delia (@delia)


Delia nu este singura care a reacționat. Și Tudor Chirilă a fost vocal în jurul acestui subiect și a explicat că acțiunea lor îi vizează și pe actorii independenți și toți cei care nu și-au desfășurat activitatea. „Este vorba de o scrisoare deschisă care vizează toți artiștii. Aici cred că trebuie să includem și actorii independenți. Toți cei care au suferit de la anularea posibilității de a-și face profesia (…) Schema de ajutor vizează organizatorii de concerte, operatorii culturali care vând bilete, dar acest ajutor se prefigurează pentru reluarea evenimentelor, lucru care pentru unele festivaluri s-ar putea întâmpla chiar în 2022, în contextul pandemiei. Întrebarea este ce facem cu o industrie care este în agonie acum?”, a declarat Tudor Chirilă pentru Digi24.

Marți, 24 noiembrie, vicepremierul Raluca Turcan a avut din nou discuţii cu reprezentanţii artiştilor din România.

Raluca Turcan a anunțat miercuri, 18 noiembrie, că în urma discuţiilor cu reprezentanţi ai domeniului cultural-artistic românesc, a fost decisă implemetarea unei scheme de ajutor de stat în valoare de 100 de milioane de euro, sub forma unor granturi. Beneficiarii schemei de ajutor de stat pentru susţinerea sectorului cultural sunt entităţi de drept privat care au avut activitate în ultimii 2 ani în artele spectacolului, artele vizuale, patrimoniu, carte, audiovizual şi educaţie culturală, potrivit Adevărul.

În luna septembrie, vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că festivalurile Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle şi Summer Well vor fi sprijinite de Guvern, informează Agerpres.

Citește și:
Andreea Marin face dezvăluiri despre planurile sale pentru sărbătorile de iarnă

Foto: Facebook Delia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people