Mihai Bendeac s-a vaccinat. Cu ce vaccin s-a imunizat și ce a avut de spus despre asta?

Actorul Mihai Bendeac s-a vaccinat împotriva coronavirusului, după ce a fost infectat anul trecut. Cu ce ser s-a imunizat și ce a spus despre vaccinare?

Mihai Bendeac s-a vaccinat. Cu ce vaccin s-a imunizat și ce a avut de spus despre asta?

Mihai Bendeac s-a vaccinat cu vaccinul AstraZeneca și le-a mărturisit fanilor de pe rețelele de socializare ce l-a motivat să facă asta. Bendeac a povestit că are încredere în medici și în cercetători, încercând să contracareze valul de scepticism în ceea ce privește vaccinarea împotriva coronavirusului.

Juratul de la iUmor a făcut declarațiile în contextul în care peste 200.000 de români au renunțat la programările pentru imunizarea cu vaccinul produs de AstraZeneca, care a fost intens discutat în ultimele zile și a făcut și obiectul unei investigații privind posibila apariție a unor rare cazuri de formare de cheaguri de sânge după administrare. Agenția Europeană a Medicamentului a declarat că într-adevăr este posibil să existe o conexiune între vaccinare și formarea cheagurilor, dar a recomandat în continuare vaccinarea cu AstraZeneca, dat fiind că statisticile au arătat că doar 0,0006% dintre cei imunizați au dezvoltat astfel de cheaguri și că beneficiile vaccinării depășesc cu mult riscurile.

Bendeac s-a vaccinat totuși cu AstraZeneca pe 7 aprilie și le-a spus celor care îl urmăresc: „Am încredere în ştiintă, am avut mereu încredere în ştiinţă. Până la urmă, o alegere de genul acesta nu mi se pare că ține neapărat de inteligență. (..) în cazul în care acest virus ar fi atacat, să spunem, cataracta și cei care erau afectați ar fi orbit, oare cum ne raportam noi cu toții la medici și la știință?!
A fost foarte simplu, chiar dacă îmi este teamă de ace. Eu aşa funcţionez. Mă orientez după medici, cercetători. După câștigători de premiu Nobel și mai puțin după cei care scriu miau ca pisica”, a spus Mihai Bendeac.

Bendeac s-a vacinat după ce a fost infectat cu coronavirus în luna martie a anului trecut, după ce a participat la înmormântarea bunicului său, eveniment în urma căruia mai multe persoane au contractat virusul. El a dezvoltat o formă ușoară a bolii, și a aflat diagnosticul după ce a făcut un test care i-a arătat că avea anticorpi la noul coronavirus.

„Am vorbit despre treaba asta pentru că… Sunt foarte mulți cei care au avut, poate au și în momentul ăsta și unii sunt priviți ca niște ciumați. Până la urmă e o gripă… Simptomele puternice au durat 24 de ore și ușor ușor au început să scadă”, a declara la acea vreme. Bendeac s-a vaccinat împotriva coronavirusului un an mai târziu. Persoanele care au trecut prin boală se pot imuniza după cel puțin o lună de la ieșirea din carantină/externarea din spital.

Citește și:
Mesajul emoționant transmis de Oana Pellea la 90 de ani de la nașterea tatălui său, Amza Pellea

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people