Mesajul emoționant transmis de Oana Pellea la 90 de ani de la nașterea tatălui său, Amza Pellea

Regretatul actor Amza Pellea ar fi împlinit astăzi 90 de ani, iar fiica acestuia, Oana Pellea, a transmis un mesaj special.

Mesajul emoționant transmis de Oana Pellea la 90 de ani de la nașterea tatălui său, Amza Pellea

Regretatul actor român Amza Pellea s-a născut pe 7 aprilie 1931, la Băilești, judeţul Dolj. Astăzi este recunoscut pentru personajele iconice pe care le-a interpretat, cum ar fi Mihai Viteazul, Decebal și Nea Mărin. Amza Pellea s-a stins din viață pe 12 decembrie 1983, la vârsta de 52 de ani. 

Astăzi, 7 aprilie, cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la nașterea regretatului Amza Pellea, fiica acestuia, actrița Oana Pellea, a transmis un mesaj extrem de special și emoționant. „Ai venit pe pământ acum 90 de ani într-o superbă zi de 7 Aprilie. Ai venit să aduci bucurie oamenilor! Am fost 21 de ani împreună și 38 de ani…tot împreună dar… despărțiți de oglinda timpului… Ai spus: „Timpul sterge… Da, dar el știe să păstreze – ca nimeni altul – ceea ce nu trebuie pierdut…” Ai dreptate. Timpul nu a șters nimic din iubirea noastră și din dorul de tine… care mă arde de 38 de ani… zi de zi! La mulți ani în amintirea celor care te iubesc! Te iubesc dintotdeauna pentru totdeauna… dar asta o știi. Ce frumos îți sprijini obrazul de Lumină..”, a fost mesajul scris de Oana Pellea pe Facebook.

Înainte de a publica acest mesaj, Oana Pellea a mai scris un altul, la fel de înduioșător. „Mâine ar fi împlinit 90 de ani… i-au fost dați doar 52 de ani de viață. A trăit, a ars și a dăruit cât pentru 100 de ani. Atâta timp cât îl veți iubi el va trăi! A „plecat” acum 38 de ani… știu sună incredibil față de cât de „viu” și prezent este în amintirea noastră.. Vă mulțumesc plecată pentru toată iubirea și admirația dumneavoastră! I-ar fi plăcut să vă amintiți de el nu doar în „Nea Marin” ci și în „Mihai Viteazul” și în „Atunci i-am condamnat pe toți la moarte” și în „Osânda” și în „Duios Anastasia trecea.”

Amza Pellea a cunoscut-o în anul 1958 pe Domnica Policrat, cea care i-a devenit și soție. Pe 29 ianuarie 1962 s-a născut fiica lor, Oana Pellea. Amza Pellea și Domnica Policrat au fost căsătoriți timp de 25 de ani. La 20 de ani după moartea actorului, s-a stins din viață soția acestuia.

Amza Pellea a impresionat prin rolurile magistrale ale unor personaje istorice – Mihai Viteazul sau Decebal – dar şi prin rolul de comedie al lui Nea Mărin. Printre succesele sale cinematografice se află Neamul Șoimăreștilor – în 1965, Haiducii – în 1966, Mihai Viteazul – în 1971, Atunci i-am condamnat pe toți la moarte – în 1972, Ciprian Porumbescu – în 1973, Ecaterina Teodoroiu – în 1978, Nea Mărin miliardar – în 1979 sau Cucerirea Angliei – în 1982, potrivit Radio România Cultural.

La naşterea fiicei sale, Amza i-a dedicat acesteia o impresionantă poezie: „Te-ai întrupat din stele, Din pulbere, din vânt, Din gândurile mele, Din apă, din pământ, Şi din iubirea noastră, Clocotitoare, vie…. Ai înflorit albastră, Gingaşa bucurie, Aluneci ca o rază de soare jucăuş, Eşti apa dintr-o rază, Eşti pumnul meu căuş, Din care însetat, Sorb viaţa-adevărată, Şi bucurie multă, Şi lacrima curată…. Prin tine devin veşnic, Şi capăt sens şi ţel, Prin tine sunt puternic, Sunt piatră, sunt oţel, Şi datorită ţie, Fetiţa mea cea mică, De-acuma lui tăticu…. De moarte nu-i e frică…”, conform sursei menționate anterior.

Citește și:
Fotografii inedite cu Regina Elisabeta și Prințul Charles au fost date publicității pentru prima oară

Foto: Facebook Oana Pellea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people