“Pleacă din SUA!” Prințul Harry, criticat dur de americani

Prințul Harry se confruntă cu furia americanilor, după ce a spus că Primul Amendament e o „prostie”.

“Pleacă din SUA!” Prințul Harry, criticat dur de americani

O scurtă afirmație pe care Prințul Harry a făcut-o despre Constituția SUA a stârnit mai mult interes decât întregul episod al podcast-ului Armchair Expert, în timpul căreia a vorbit despre compasiune, despre importanța terapiei pentru a-ți schimba viața și despre atenția exagerată din partea mass-media. 

Discutând cu gazda Dax Shepard despre cum exploatează presa „dreptul la informare” pentru a furniza „știri” care invadează intimitatea persoanelor celebre și a copiilor lor, Harry a spus, printre altele: „Sunt atât de multe lucruri pe care vreau să le spun despre Primul Amendament, așa cum îl înțeleg eu, dar e o prostie.”

„Nu vreau să o iau pe calea Primului Amendament, deoarece acesta este un subiect uriaș și unul pe care nu îl înțeleg, pentru că sunt aici de prea puțin timp. Dar poți găsi o lacună în orice. Poți capitaliza sau exploata ceea ce nu se spune, în loc să susții ceea ce se spune.”

Un american revoltat a scris imediat pe rețelele de socializare: „Dacă are o problemă cu constituția, atunci se poate întoarce în Marea Britanie.” Altul a explodat: „Marș afară din America!”

Primul amendament protejează mai multe libertăți de bază în SUA, printre care libertatea religiei, libertatea de exprimare, libertatea presei, dreptul de a se întruni și dreptul de a adresa petiții guvernului.

Reacțiile la cele spuse de Prințul Harry nu au întârziat să apară nici în Marea Britanie. Fostul politician Nigel Farage a scris pe Twitter: „Prințul Harry să condamne primul amendament al SUA arată că e în afara subiectului. În curând nu îl va mai vrea nimeni, de ambele părți ale iazului.”

Prințul a vorbit și despre faptul că și-a dat seama de pe la 20 de ani că nu vrea să facă parte din angrenajul vieții regale care a distrus viața mamei lui. Terapia, a spus el, l-a ajutat să-și scoată capul din nisip, să se scuture bine și să ia atitudine. Mi-am zis: „OK, ai această poziție privilegiată, încetează să te mai plângi sau încetează să te gândești că ai vrea ca asta să se schimbe. Schimbă asta. Pentru că nu te poți extrage. Deci cum o să faci lucrurile altfel, cum o să-ți faci mama mândră? Cum o să folosești această platformă ca să produci schimbare și să le dai oamenilor încrederea de a-și schimba propriile vieți?”

În același podcast, Harry a discutat și despre puținele dăți când a mers cu Prințesa Diana la cumpărături sau despre felul în care a fost crescut de tatăl său, Charles, și a spus că s-a mutat în California pentru a rupe ciclul durerii pentru soția sa, Meghan, și copiii lor.

Citește și:

Prințul Harry îi încurajează pe oameni să se vaccineze împotriva noului coronavirus

Foto: Arhiva ELLE

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people