Meghan Markle și Prințul Harry au realizat un parteneriat cu o companie pe care Ducesa de Sussex a acuzat-o în trecut de discriminare sexuală

La 11 ani, Meghan Markle numea o reclamă Procter & Gamble drept „sexistă” și cerea schimbarea acesteia.

Meghan Markle și Prințul Harry au realizat un parteneriat cu o companie pe care Ducesa de Sussex a acuzat-o în trecut de discriminare sexuală

Organizația non-guvernamentală a lui Meghan Markle și a Prințului Harry, Archewell Foundation, a încheiat ieri un parteneriat cu Procter & Gamble, unul dintre cei mai importanți producători de bunuri de larg consum nealimentare din lume. Potrivit site-ului fundației, colaborarea are ca scop „promovarea egalității de gen, un mediu online mai incluziv și crearea unui impact prin sport”.

Parteneriatul va continua să sprijine munca pe care Archewell o face alături de grupuri precum Girls Inc. și National Women’s Law Center pentru a „face auzite vocile adolescentelor, asigurându-se astfel că punctele lor de vedere și experiențele lor ajung la mesele unde se iau deciziile. Extindând colaborarea P&G cu Promundo, vom sublinia împreună importanța implicării bărbaților și băieților în susținerea egalității de gen în întreaga societate. Bazat pe valori comune, acest parteneriat este axat pe a face mai mult (și a face mai bine, împreună) pentru comunități, pentru egalitate și pentru bunăstarea noastră colectivă”, se arată în comunicatul de presă.

Colaborarea lui Meghan cu Procter & Gamble este cel puțin surprinzătoare, date fiind declarațiile pe care Ducesa de Sussex le-a făcut în trecut.

Când avea 11 ani, Meghan Markle a acuzat compania de discriminare sexuală și chiar le-a cerut reprezentanților Procter & Gamble să ia măsuri. Totul a pornit de la o reclamă la un detergent de vase, în care era folosită următoarea frază: „Mamele din America se luptă cu oale și tigăi pline de grăsime”. Meghan a numit reclamă „sexistă” și le-a cerut să schimbe sintagma cu „Oameni din toată America”. Lucru care de altfel s-a și întâmplat în cele din urmă.

Fosta actriță din serialul „Suits” a vorbit despre scrisoarea pe care a redactat-o când avea 11 ani în diferite interviuri. În cadrul unei discuții din 2019, aceasta a declarat: „Să fiu sinceră, la 11 ani nu cred că știam nici măcar ce înseamnă sexismul. Știam doar că m-a izbit ceva în interior. Ceva care îmi spunea că este greșit. Dacă a fost o greșeală, dacă există o lipsă de dreptate și există o inegalitate, atunci cineva trebuie să facă ceva. Și de ce să nu o fac eu?”, spunea Meghan Markle în urmă cu câțiva ani.

Citește și:
Prințul Harry și Meghan Markle au chemat de nouă ori poliția în ultimele nouă luni

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Recomandari
Mai multe din people