Celine Dion, diagnosticată cu o boală neurologică incurabilă. Dezvăluirile artistei: „Afectează fiecare aspect al vieții mele”

Celine Dion a anunțat că a fost diagnosticată cu o boală neurologică incurabilă, fiind nevoită să își anuleze turneul european din această iarnă.

Celine Dion, diagnosticată cu o boală neurologică incurabilă. Dezvăluirile artistei: "Afectează fiecare aspect al vieții mele"

Celine Dion a fost diagnosticată cu „Stiff Person Syndrome” (n.r. Sindromul Omului Înțepenit) (SPS), care face ca mușchii ei să se încordeze necontrolat. În cele din urmă, afecțiunea îi transformă pe bolnavi în „statui umane”, deoarece blochează progresiv corpul în poziții rigide, lăsându-i pe aceștia în imposibilitatea de a merge sau de a vorbi.

Celine Dion a fost diagnosticată cu o boală incurabilă

Într-un videoclip postat pe pagina sa de Instagram, artista a mărturisit că a fost diagnosticată cu această boală incurabilă, care afectează o persoană la un milion. Deși nu există un tratament pentru SPS, există tratamente pentru a încetini evoluția bolii, iar Celine Dion a dezvăluit că face tot ce poate pentru a minimiza simptomele.

„Bună tuturor, îmi pare rău că mi-a luat atât de mult timp pentru a vorbi cu voi. Îmi lipsiți cu toții atât de mult și abia aștept să fiu pe scenă. După cum știți, am fost întotdeauna ca o carte deschisă și nu am fost pregătită să spun nimic înainte, dar acum sunt pregătită. Mă confrunt de mult timp cu probleme de sănătate și mi-a fost foarte greu să mă confrunt cu provocările mele și să vorbesc despre tot ceea ce am trăit. Recent am fost diagnosticată cu o tulburare neurologică foarte rară, numită Stiff Person Syndrome, care afectează una dintr-un milion de persoane. Deși încă învățăm despre această afecțiune rară, acum știm că aceasta este cauza tuturor spasmelor pe care le aveam.”, a explicat artista.

VOTEAZĂ AICI la ELLE STYLE AWARDS 2022 și poți câștiga unul dintre cele 50 de super premii!

Explicând în detaliu impactul pe care această afecțiune l-a avut asupra ei, Celine a continuat:

„Din păcate, aceste spasme afectează fiecare aspect al vieții mele de zi cu zi, provocându-mi uneori dificultăți atunci când merg și nu-mi permite să îmi folosesc corzile vocale pentru a cânta așa cum o făceam înainte. Mă doare să vă spun astăzi că acest lucru înseamnă că nu voi fi pregătită să îmi reiau turneul în Europa în februarie. Am o echipă grozavă de medici care sunt alături de mine pentru a mă ajută să fiu mai bine. Copiii mei prețioși mă sprijină și-mi oferă speranță. Muncesc din greu cu terapeutul meu în medicină sportivă în fiecare zi pentru a-mi recupera forța și capacitatea de a performa din nou, dar trebuie să recunosc că a fost o luptă. Tot ce știu este că am cântat toată viața mea și este ceea ce îmi place cel mai mult să fac. Mi-e dor de voi atât de mult. Mi-e dor să vă văd pe toți fiind pe scenă cântând pentru voi. Pentru a ajunge din nou la voi, nu am de ales decât să mă concentrez asupra sănătății mele în acest moment și am speranța că sunt pe drumul spre recuperare. Aceasta este concentrarea mea și fac tot ce pot pentru a mă recupera”.

Spre final, Celine Dion le-a mulțumit fanilor pentru faptul că au fost tot timpul alături de ea. De asemenea, artista a transmis toate gândurile bune către internauți, fiind nerăbdătoare să se întoarcă pe scenă.

Celine Dion a dat prima dată de înțeles că are probleme de sănătate în ianuarie, când a anulat show-urile nord-americane ale turneului său mondial Courage, din perioada 9 martie – 22 aprilie.

Citește si:
Kate Middleton și Prințul William, portrete inedit din culisele Earthshot Prize din Boston

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people