BBC recunoaște că a distrus documente privind controversatul interviu acordat de Prințesa Diana în 1995

BBC revine asupra unor declarații anterioare și recunoaște că a distrus niște documente referitoare la interviul din cadrul emisiunii Panorama.

BBC recunoaște că a distrus documente privind controversatul interviu acordat de Prințesa Diana în 1995

BBC a recunoscut recent că a distrus niște documente referitoare la controversatul interviu pe care Prințesa Diana l-a acordat, în 1995, în cadrul emisiunii documentare Panorama.

Daily Mail a depus anul trecut o cerere prin care solicita BBC, folosindu-se de dreptul la informare, furnizarea unei liste a tuturor dosarelor referitoare la controversatul interviu TV din 1995, care au fost distruse începând cu 2018.

BBC a răspuns atunci: „Nu au fost distruse fișiere din arhivă începând cu 2018, sau la o dată anterioară, cu Panorama și Diana Princess of Wales în titlu.”

Dar acum, scrie Daily Mail, BBC recunoaște, sub presiune, că documente relevante din patru dosare diferite au fost distruse sau „nu au fost reținute”. Televiziunea a adăugat că în perioada 2004-2009 s-au distrus niște documente care fie erau de mică valoare arhivistică, fie erau duplicate ale unor înregistrări, dar că nu poate spune exact ce conțineau acestea, pentru că nu deține informațiile exacte.  

Totul a pornit de la faptul că un fost angajat al fratelui Prințesei Diana, a pretins, anul trecut, că jurnalistul BBC Martin Bashir a câștigat încrederea intervievatei sale folosind niște documente false.

BBC a lansat toamna trecută o investigație proprie, cu scopul declarat de a afla exact cum a fost obținută celebra discuție filmată.

De o tulburătoare vulnerabilitate, interviul acordat de Diana lui Bashir a fost difuzat în noiembrie 1995, pe BBC1, și a zguduit din temelii Casa Regală britanică. La vremea respectivă, Diana era separată de Charles, dar divorțul nu se pronunțase încă. Urmărit de aproape 23 de milioane de oameni, acela a fost momentul în care Diana a recunoscut public că soțul ei avea, în paralel, o relație cu Camilla Parker-Bowles. Tot atunci, Prințesa a vorbit despre lupta ei cu bulimia și, mai ales, cu obligația de a menține aparențele, chiar și cu prețul sănătății mintale și fizice.

Citește și:

Kristen Stewart, asemănare izbitoare cu Prințesa Diana 

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people