Grănicerul ucrainean de pe Insula Șerpilor, care a spus celebra înjurătură „Russian warship, go fuck yourself!”, a fost decorat

Grănicerul ucrainean de pe Insula Șerpilor, care a spus celebra înjurătură „Russian warship, go fuck yourself!”, s-a întors acasă și a fost decorat.

Grănicerul ucrainean de pe Insula Șerpilor, care a spus celebra înjurătură „Russian warship, go fuck yourself!”, a fost decorat

Soldatul ucrainean de pe Insula Șerpilor, care a spus celebra înjurătură „Russian warship, go fuck yourself!”, s-a întors acasă și a fost decorat.

Soldatul ucrainean de pe Insula Șerpilor a fost decorat pentru serviciile sale, a anunțat Ministerul Apărării de la Kiev. Inițial acesta a fost declarat mort alături de camarazii săi, însă ulterior a ieșit la iveală faptul că a fost, de fapt, luat prizonier și eliberat ulterior.

Ministerul ucrainean al Apărării a anunțat că Roman Hribov a fost eliberat din captivitate și acum se află acasă, în orașul său natal, Cerkasi. De asemenea, un video și o fotografie cu soldatul fiind decorat au fost postate pe conturile de Twitter ale ministerului.

Roman Hribov, grănicer ucrainean, era în serviciu pe Insula Șerpilor din Marea Neagră, când obiectivul a fost atacat din aer și de pe mare, pe 24 februarie. Inițial, cei 13 grăniceri de pe insulă au fost declarați morți pentru că au refuzat să se predea, inclusiv președintele Volodimir Zelenski vorbind despre moartea lor.

În luna februarie clipul audio al conversației care a avut loc între o navă de război rusă și soldații de frontieră pe Insula Șerpilor, situată în Marea Neagră, la aproximativ 30 de mile de vârful sudic al Ucrainei continentale, a devenit viral. În acel videoclip se auzea o voce care spunea la radio: „Aceasta este o navă de război rusească. Vă propun să vă depuneți armele și să vă predați pentru a evita vărsarea de sânge și victimele inutile. În caz contrar, vei fi bombardat.

La celălalt capăt, se auzeau voci care discutau răspunsul lor, înainte de a spune: „Asta este”. De asemenea, marinarii ucraineni au devenit sfidători, adresându-le injurii soldaților ruși. Filmarea a ajuns în atenția publicului în special datorită expresiei „Du-te naibii” (n.r Go f*** yourself).

Înjurătura rostită de grănicerul ucrainean a devenit sloganul ucrainenilor – și nu numai – care condamnă invazia rusă din Ucraina, și a apărut inclusiv pe o emisiune de timbre a poștei ucrainene.

Citește și:
Volodimir Zelenski, despre primele momente când a realizat că a început războiul: „Era ora 04:50 dimineața. Eram acasă cu soția și copiii mei”

Foto: Twitter

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Mai multe din lifestyle