Viața voastră sexuală începe să scârțâie? Gesturi mici care reaprind dorința

Ești destul de îngrijorată deoarece viața voastră sexuală pare să fi intrat în declin? Există soluții, iar o privire către începuturile voastre va naște idei foarte simplu de accesat.

Viața voastră sexuală începe să scârțâie? Gesturi mici care reaprind dorința

Așa cum există nenumărate mituri despre cuplu și iubire, așa sunt și unele despre viața sexuală care te bântuie și îți tulbură liniștea. Filmele nu ajută nici ele, și creează așteptări nerealiste. Nici nu e de mirare că Fifty Shades Of Grey sau 365 de zile au hrănit fantezii și au ținut femei din întreaga lume lipite de televizor sau sala de cinema. Sexul vinde și interesează pe toată lumea. Iar sexul, să nu ne mințim, e o componentă importantă în viața de cuplu. Doar că și el, nu doar iubirea, se transformă. Greu de crezut că după 10 ani de relație mai puneți în scenă sexul acela cu artificii din primele luni. Și este normal să fie așa. Atunci erați sub imperiul dopaminei, hormonul plăcerii sau mai degrabă al anticipării, iar acum vorbim de hormonii ce țin de atașament, siguranță, afecțiune, stabilitate. Dar pasiunea poate fi reaprinsă, chiar dacă el te-a văzut cu părul pe bigudiuri și în halat, iar tu pe el cu hainele decolorate de stat în casă.

Complimente

Îl cerți că nu ți-a mai zis de foarte multă vreme că ești frumoasă, arăți bine în rochia x sau nu te-a felicitat pentru rezultatele profesionale foarte bune. Dar tu îți mai amintești când l-ai complimentat ultima dată? Nu doar femeile, ci și bărbații au nevoie de validare. Iar această validare îi face să se simtă văzuți, importanți, apreciați și stârnește libidoul.

Atingeri

Pe stradă nu prea vă luați de mână, în brațe uneori maxim la culcare, vă pupați rapid pe vârful buzelor. Practic interacțiunea fizică mai pronunțată se petrece numai când faceți sex. Iar asta este necesar să se schimbe. Ca să existe pasiune ai nevoie de un preambul, de un teaser, iar contactul fizic în afara sexului are exact acest rol. Căci se simte dorit fiind atins, mângâiat.

Flirt

Îți mai amintești cum la începutul relației flirtai cu el? Și cum treptat ai învățat ce îl provoacă cel mai mult? Folosește această informație și acum, chiar dacă poate sunteți împreună de ani de zile și aveți și copii. Este o stimulare mentală, o provocare pentru care ai nevoie de un joc de cuvinte, un zâmbet sau o privire anume, un mesaj scurt și de impact, chiar și emoji sunt folositori. Ieși la luptă cu toate armele posibile. Ca o redută pe care e necesar să o recucerești.

Inițiază actul sexual

Poate că v-ați obișnuit ca el să fie cel care dă startul în pat. Și cine spune că numai dormitorul poate fi folosit în scop sexual? Da, dacă aveți copii lucrurile sunt ceva mai restrictive, dar și în acest context poți prelua inițiativa pentru sex. Din nou se va simți dorit, iar a te simți dorit e un afrodisiac important. Iar în ceea ce privește desfășurarea în sine a actului sexual, iată o nouă modalitate de manifestare a inițiativei prin propunerea de noi poziții, integrarea de jucării sexuale etc.

Citește și:
O fostă relație încă te bântuie? Ce să îți spui ori de câte ori amintirile te copleșesc

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle