Olena Zelenska, interviu rar de la izbucnirea războiului în Ucraina. Soția lui Volodimir Zelenski laudă curajul femeilor

Olena Zelenska a vorbit într-un interviu despre curajul femeilor care luptă în războiul din Ucraina.

Olena Zelenska, interviu rar de la izbucnirea războiului în Ucraina. Soția lui Volodimir Zelenski laudă curajul femeilor

Vorbind recent dintr-o locație din Ucraina pe care nu a dezvăluit-o, Olena Zelenska și-a exprimat admirația și recunoștința față de celelalte femei care, spune ea, joacă un rol crucial în rezistența țării sale împotriva invaziei ruse.

Olena Zelenska, mesaj încurajator pentru femeile care luptă în Ucraina

Prima Doamnă a Ucrainei a enumerat modurile în care femeile ucrainene țin țara de când Rusia a atacat pe 24 februarie. Chiar și femeile însărcinate au dat dovadă de fapte remarcabile de curaj, a spus ea.

„În Ucraina sunt cu 2 milioane de femei mai multe decât bărbați. În zilele noastre, această statistică își capătă cu adevărat semnificația. Femeile luptă în armată, sunt înscrise în apărarea teritorială, sunt fundamentul unei mișcări puternice de voluntari care se preocupă de provizii, de livrat, de hrănit”, a spus Olena Zelenska pentru ziarul francez Le Parisien.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Soția președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a precizat că încă de la izbucnirea războiului, aproximativ 4.000 de copii s-au născut în Ucraina. Aceștia au venit pe lume în condiții precare, fiind născuți în subsoluri anti-bombă și adăposturi improvizate. Ba mai mult, aceasta a amintit de maternitatea de la Mariupol care a fost bombardată de armata rusă.

„Alții pur și simplu își fac treaba, în spitale, farmacii, magazine, transport, servicii publice”, a adăugat Zelenska, „pentru ca viața să continue.”

Volodimir Zelenski și familia sa rămân în țară

Deși președintele Zelenski a spus încă de la început că el și familia sa sunt țintele principale ale armatei ruse, Olena și copiii lor, Kyrylo și Oleksandra, au rămas în țară alături de popor. Cu toate acestea, peste trei milioane de ucraineni au fugit din țară de la invazia Rusiei.

Prima doamnă a Franței, Brigitte Macron, a fost una dintre primele care au răspuns apelului de a-i primi pe refugiați, a spus Olena Zelenska pentru Le Parisien.

„Când Rusia a atacat Ucraina și oamenii noștri au început să caute un loc sigur, am cerut sprijinul primelor doamne ale lumii. Apelul meu a fost auzit. Aș dori să le mulțumesc tuturor europenilor care acum ne ajută poporul, care adăpostesc, hrănesc, încurajează. Îmi imaginez că este greu și pentru ei. La fel ca și noi, nu erați pregătiți pentru asta. Sunt atât de mulți oameni care au traume în țările voastre. Dar felul în care ați reacționat… Merită premiul Nobel colectiv pentru pace! Ucrainenii sunt oameni minunați și foarte recunoscători. Copiii noștri nu vor uita niciodată ceea ce faceți pentru noi”, a precizat Olena Zelenska.

Citește și:
Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin: Rusia va folosi arma nucleară dacă „existența sa ar fi amenințată”

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video