Noua tentativă de a-l asasina pe Volodimir Zelenski a fost dejucată de serviciul ucrainean de contraspionaj militar

O altă tentativă de asasinare a președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost dejucată de către serviciul ucrainean de contraspionaj militar.

Noua tentativă de a-l asasina pe Volodimir Zelenski a fost dejucată de serviciul ucrainean de contraspionaj militar

Potrivit Daily Mail, cea mai recentă încercare a Rusiei de a-l asasina pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost dejucată după ce o echipă formată din 25 de oameni a fost arestată la granița cu Slovacia. 

Grupul de ucigași instruiți a fost reținut de către poliție în orașul Uzhgorod, din vestul Ucrainei, în timp ce se afla aseară în drum spre Kiev, relatează Daily Mail care citează Bild. Grupul era condus de un agent al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB). 

Sursele de contrainformații din Kiev au declarat pentru agenţia de presă ucraineană Unian faptul că bărbații erau însoțiti de un agent al serviciilor secrete rusești. Aceștia au primit ordine să îl omoare pe președintele Volodimir Zelenski, dar și să se infiltreze în alte zone ale guvernului ucrainean.

„În cadrul unei proceduri penale, conform art.111 al Codului Penal al Ucrainei privind „înalta trădare” a fost arestat în flagrant în timpul achiziţionării de arme la Ujgorod organizatorul şi liderul acestui grup diversionist”, potrivit agenţiilor de presă ucrainene.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, au existat mai multe încercări separate de a-l asasina pe Volodimir Zelenski. Ieri au intrat în Ucraina mercenarii Wagner pentru a-l ucide pe președintele ucrainean. 

„Un alt grup de militanți în legătură cu Evgheni Prigojin, un propagandist rus apropiat de Putin și proprietar [al grupării Wagner], a început să sosească astăzi în Ucraina”, a transmis Ministerul Apărării al Ucrainei pe Twitter. 

Denys Shmyhal, prim-ministrul ucrainean, și Andriy Yermak, Şeful Biroului Preşedinţiei, s-ar fi numărat printre celelalte presupuse ținte ale tentativei de asasinat. Kremlinul a negat cu mai multe ocazii o posibilă legătură cu grupul Wagner, o echipă formată din 600 de mercenari desfășurată în întreaga lume care apără interesele Moscovei. 

Încă din prima zi a conflictului generat de Rusia, Volodimir Zelenski a transmis prin intermediul unui video, faptul că el rămâne în Ucraina, refuzând să își părăsească țara natală, același lucru făcând și familia sa.

„Familia mea nu este formată din trădători, ci din cetăţeni ai Ucrainei. Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, inamicul m-a identificat ca fiind ţinta numărul unu, ia familia mea ţinta numărul doi”, a declarat atunci Zelenski.

Citește și:
Zelenski nu dorește să își protejeze copiii de ororile războiului: „Ei știu ce se întâmplă'

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle