Zelenski nu dorește să își protejeze copiii de ororile războiului: „Ei știu ce se întâmplă”

Volodimir Zelenski a mărturisit că cei doi copii ai săi știu totul despre ororile din Ucraina.

Zelenski nu dorește să își protejeze copiii de ororile războiului: „Ei știu ce se întâmplă”

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski spune că nu își protejează copiii de ororile războiului. Deși este conștient de dramele la care sunt expuși, dorește ca aceștia să înțeleagă sacrificiul lor și al soldaților ucraineni.

Cei doi copii ai lui Zelenski au înțeles singuri ce se întâmplă în Ucraina

Președintele și soția sa, Olena Zelenska, au o fiică, Oleksandra, în vârstă de 17 ani, și un fiu de 9 ani, Kyrylo. Liderul ucrainean susține că nu le-a explicat copiilor ce se întâmplă în prezent în Ucraina, ci au aflat singuri. La scurt timp după ce invazia a început pe 24 februarie, Zelenskki a spus că forțele ruse „l-au marcat ca ținta nr. 1, iar pe familia lui, ca ținta nr. 2”, dar au refuzat ofertele de a fi evacuați din Ucraina.

„Copiii mei știu sigur ce se întâmplă și nu știu dacă este bine sau rău. Nu le-am explicat nimic copiilor mei. Ei mi-au spus: ‘Tată, războiul face ravagii în Ucraina’. La noi acasă, avem aceeași libertate de exprimare ca și în țara noastră. Ei știu pentru ce luptăm. Ei înțeleg toate astea.”, a spus Zelenski.

„Sunt mândri de Ucraina”

De asemenea, președintele ucrainean a precizat că cei doi copii ai săi sunt cât se poate de mândri de țara lor, dar mai ales de tatăl lor. Ba mai mult, ei văd victoria războiului de partea Ucrainei.

„Sunt mândri de Ucraina, foarte mândri. Ei au o speranță sinceră în victoria noastră. Copiii cred în victorie, dar nu pot crede în ea ca într-un scor de joc în fotbal. Cum am ucis 10 oameni în Rusia și ei au ucis 5 oameni din Ucraina. Pur și simplu cred că binele va prevala.”, a mai explicat președintele.

Zelenski a rămas în țară în timpul conflictului, în ciuda riscurilor pentru siguranța sa, apărând în mesaje video zilnice, adresându-se liderilor mondiali și vizitând soldați și civili răniți la Kiev, chiar dacă atacurile rusești asupra capitalei devin mai dese și mai intense.

Președintele a indicat că dorește ca cei doi copii ai săi să înțeleagă costurile cu care se confruntă ucrainenii atunci când își apără țara.

„Pentru a birui, oamenii buni trebuie să se sacrifice. Din fericire, nu trebuie să explicăm nimic copiilor noștri. Fiul meu trebuie să fie conștient de asta pentru că, în timp ce el este în viață, asta înseamnă că un membru al armatei ucrainene renunță la viață.”, a spus el la CNN, adăugând că fiica și fiul său sunt liberi să vizioneze „orice fel de videoclipuri și știri despre război”.

Întrebat cum se descurcă personal cu teama și stresul de război, Zelenski a spus că doar face ceea ce „fac toți ceilalți din Ucraina. Dar cel mai greu este să știi că atât de mulți oameni, inclusiv copii, mor”.

Citește și:
Andreea Bălan, declarații surprinzătoare despre viața ei amoroasă: „Iubesc, sunt iubită'

FOTO: Arhivă ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle