10 vedete care și-au schimbat legal numele și motivele din spatele acestei decizii surprinzătoare

În cazul în care nu știai până acum care sunt numele reale ale celebrităților pe care le admiri, atunci citește în continuare această listă.

Niciodată nu o să știm totul despre celebritățile preferate, mai ales despre cele care aleg să își trăiască viața departe de lumina reflectoarelor și sunt extrem de discrete cu privire la viața personală. Însă, îți vom spune că unele vedete, despre care cu siguranță ai auzit până acum și pe care le-ai urmărit în filme sau le-ai ascultat muzica, și-au schimbat legal numele real înainte de a începe o carieră. Fie că vorbim de porecle amuzante, adorabile sau nume în onoarea unor persoane dragi, aceste vedete aveau o viață complet diferită înainte de a cunoaște celebritatea:

1. Dove Cameron

Numele real al actriței Dove Cameron este de fapt Chloe Celeste Hoffman. Chiar dacă nu seamănă deloc cu numele ei de scenă, ea a avut un motiv întemeiat pentru care și l-a schimbat. Actrița a luat această decizie în semn de omagiu pentru tatăl ei, care a murit în anul 2011, atunci când ea avea 15 ani. „Îmi spunea mai mult Dove decât Chloe”, a declarat Dove pentru StyleWatch. „A murit când aveam 15 ani și am decis să îmi schimb numele legal. Deci pe pașaportul meu, pe toate actele mele este scris Dove.”

2. John Legend

Acum îl știm cu toții ca John Legend, însă adevăratul lui nume este John Roger Stephens. Prietenii artistului au început să îi spună John Legend, așa că i s-a părut o idee bună ca acesta să devină și numele lui de scenă. „John Legend este o poreclă dată de unii prieteni și așa a devenit numele meu de scenă. A ajuns până în punctul în care mai mulți oameni din cercul meu de apropiați mă cunoșteau după acest nume decât după numele meu real”, povestea el pentru MTV în 2018.

3. Diane Keaton

În cazul în care nu știai până acum, adevăratul nume de familie al actriței Diane Keaton a fost Hall. A avut și un personaj al cărui nume a fost inspirat după numele ei de familie într-un film al lui Woody Allen, fiind printre primele filme în care a jucat. Actrița și-a schimbat inițial numele de familie în Keaton, numele de fată al mamei sale, pentru că a existat o altă actriță numită Diane Hall în Actors’ Equity Association, scrie publicația People.

4. Katy Perry

Kary Perry și-a schimbat până acum numele de mai multe ori. Prima oară a luat hotărârea asta pentru că nu voia să fie confundată cu prietena ei celebră, actrița Kate Hudson, iar asta pentru că numele real al artistei este Katheryn Hudson. În plus, și primul ei album a purtat numele de Katy Hudson. O scurtă perioadă și-a schimbat numele de familie în Brand, atunci când a fost căsătorită cu Russell Brand. Acest lucru a durat doi ani, iar în prezent formează un cuplu cu Orlando Bloom.

5. Miley Cyrus

Pe Miley Cyrus o cheamă Destiny Hope Cyrus. Schimbarea numelui ei a pornit de la o poreclă dată de părinții ei în copilărie. „Din moment ce zâmbea mereu în copilărie, părinții ei au poreclit-o Smiley. Porecla a fost scurtată în Miley”, conform Showbiz CheatSheet. Timp de câțiva ani a chemat-o Miley Hemsworth, cât timp a fost căsătorită cu Liam Hemsworth, însă, după cum știm, s-au despărțit în 2020.

6. Jamie Foxx

Și actorul Jamie Foxx și-a schimbat numele pentru cariera lui, numele său adevărat fiind Eric Marlon Bishop. Acest lucru a venit odată cu primele show-uri ale sale de stand-up comedy. Numele Jamie l-a ales după ce a observat că sunt chemate mai întâi femeile pe scenă, iar Foxx în onoarea comediantului Redd Foxx.

7. Bruno Mars

Pe artistul Bruno Mars îl cheamă Peter Gene Hernandez. „Tatăl meu m-a poreclit Bruno atunci când aveam 2 ani. Aveam de gând să îmi spun Bruno, să am un singur nume. Mars a venit în glumă”, spunea el pentru revista Latina.

8. Whoopi Goldberg

Numele real al actriței Whoopi Goldberg este Caryn Elaine Johnson. În privința prenumelui cu care o cunoaștem astăzi, acesta provine de la o poreclă cel puțin amuzantă. Mai exact, de la acea pernă care este folosită în farsele în care se aud diverse sunete, porecla provenind de la colegii săi. Numele de familie actual este de origine evreiască.

9. Alicia Keys

Pe cântăreața Alicia Keys o cheamă Alicia Augello Cook. Și-a schimbat numele de familie pentru a-și arăta dragostea pentru muzică. Într-un interviu pentru Fox News ea a declarat că numele face referire, de fapt, la clapele de pian, artista fiind cunoscută pentru talentul pe care îl are la acest instrument. De asemenea, ea a adăugat că acest nume i-a adus multe oportunități în carieră.

10. Jennifer Aniston

În mod cert nu știai acest lucru despre Jennifer Aniston! Pe celebra actriță din Friends o cheamă Joanna Linn Anastassakis. Tatăl ei, actorul de origine greacă John Aniston, și-a schimbat numele de familie atunci când a intrat în industrie. Acesta și-a dorit un nume ușor de reținut, pe care fanii să și-l amintească. Și a avut dreptate, pentru că astăzi asociezi numele Aniston cu cel al actriței.

Citește și:
Prieteni pe ecrane, conflicte majore în viața reală: Cum s-au înțeles, de fapt, acești actori în spatele camerelor de filmat

Foto: PR, Instagram, Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle