Restricții pentru Paște: ce prevede noua Hotărâre de Guvern

Guvernul a anunțat mai puține restricții pentru Paște, dând oamenilor posibilitatea să sărbătorească chiar și în localitățile cu o rată de incidență mare.

Restricții pentru Paște: ce prevede noua Hotărâre de Guvern

Guvernul a anunțat ce restricții pentru Paște au fost adoptate, prin intermediul unei Hotărâri care prelungește starea de alertă pentru 30 de zile și limitează gradul de ocupare în stațiunile de pe litoral la 70%, dar relaxează măsurile din zilele de sărbătoare atât pentru creștini, cât și pentru musulmani.

Astfel, potrivit documentului oficial, aproape că nu vom avea restricții pentru Paște, dat fiind faptul că în noaptea Învierii sunt ridicate restricțiile de circulație, românii putând să participe la serviciile religioase până la ora 5 dimineața.

Guvernul a anunțat și că, în localitățile unde rata de incidență impune închiderea magazinelor la ora 18:00, vor fi relaxate anumite restricții pentru Paște și Florii, astfel încât în zilele de 23 aprilie și 30 aprilie magazinele vor fi deschise până la ora 20:00.

„Prin excepţie de la prevederile alin. (3) şi (4), în zilele de 23 aprilie și 30 aprilie 2021, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5,00-20,00. În intervalul orar 20,00-5,00, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatorii economici cu activitate de livrare la
domiciliu.”

Nu doar creștinii vor beneficia de relaxarea anumitor resctricții pentru Paște, ci și musulmanii vor avea măsuri mai relaxate cu ocazia Ramadanului: între 8 și 9 mai, este permisă deplasarea și participarea la ceremonii religioase între orele 20:00 și 5:00.

Dat fiind că sărbătorile pascale de anul acesta coincid și cu ziua de 1 mai, Hotărârea de Guvern nu include doar relaxarea unor restricții pentru Paște, ci și directive privind unitățile de cazare de pe litoral. Astfel, acestea vor funcționa cu un grad de ocupare de 70% din spațiile de cazare, în Mamaia Nord, Năvodari, Mamaia și Mamaia-Sat, Constanța, Agigea, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Tuzla, Costinești, Neptun-Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai și Vama Veche.

Citește și:
Reguli noi la cumpărături, anunțate de prefectul Capitalei

Foto: arhiva ELLE

Vezi şi dezlegare la pește în 2022 – în ce zile se mănâncă pește până la finalul anului!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet