Reguli noi la cumpărături, anunțate de prefectul Capitalei

Prefectul Capitalei Alin Stoica propune reguli noi la cumpărături, pentru a menține distanțarea în magazine și a evita răspândirea coronavirusului. La ce să ne așteptăm?

Reguli noi la cumpărături, anunțate de prefectul Capitalei

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, propune reguli noi la cumpărături, pe care le-a dezbătut deja într-o întâlnire cu reprezentanții retailerilor. Aceste măsuri nu presupun costuri suplimentare pentru magazine, dar ar putea să ajute la menținerea distanțării în magazine în condițiile în care acestea și-au redus, ca urmare a restricțiilor, programul de funcționare.

Astfel, prefectul Capitalei a propus o serie de reguli noi la cumpărături, care presupun accesul în magazine în funcție de numărul de cărucioare sau de coșuri disponibile, acestea fiind utilizate într-un număr limitat, astfel încât în funcție de ele să se stabilească numărul maxim de clienți care ar intra la un moment dat într-un magazin.

Alin Stoica susține că astfel de măsuri au mai fost implementate în alte locuri.

Reguli noi la cumpărături: la ce să ne așteptăm?

Prefectul Capitalei a explicat și cum se vor implementa aceste reguli noi la cumpărături: „Calculezi pentru suprafața magazinului, se calculează numărul de clienți care este optim în așa fel încât să poți să păstrezi distanțarea de 2 metri. Calculând acel număr, pui la dispoziția clienților un număr de coșuri egal cu numărul de clienți pe care îi lași la un moment dat să intre în magazin„.

Astfel, clienții care nu vor avea coșuri disponibile nu vor mai avea acces în magazin: „Când se termină coșurile, clienții vor aștepta afară, cu distanțare de 2 metri, până în momentul în care se va elibera un coș sau un cărucior”, a declarat Alin Stoica, menționând că „evident că vor trebui și clienții să înțeleagă că nu pot zăbovi foarte mult în magazin”.

Prefectul a arătat și că astfel de reguli nu impun investiții suplimentare, astfel încât vor putea fi implementate și de micile magazine, care nu își permit să suporte multe costuri. „O astfel de măsură răspunde ambelor cerințe – să reducem numărul de clienți care sunt în același timp în magazin, dar fără să aducem un cost suplimentar pentru micii comercianți”.

Prefectul a declarat, totodată, că aceste reguli noi la cumpărături vor permite distanțarea în condițiile în care ora închiderii magazinelor rămâne aceeași: „Nu ne uităm deocamdată la o schimbare de genul ăsta. Sigur, dacă guvernul o va decide, atunci o vom schimba”.

Citește și:
OFICIAL: o singură notificare pentru programare pentru cei înscriși pe listele de așteptare pentru vaccin

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet