Cum să scapi în cel mai scurt timp de dependența de zahăr

Ai încercat de atâtea ori să renunți la zahăr, dar nu ai reușit? Este nevoie să fii atentă la multe lucruri din alimentația ta pentru a putea scăpa cu adevărat de această dependență.

Cum să scapi în cel mai scurt timp de dependența de zahăr

Iată 5 lucruri pe care să le ai în vedere:

1. Acordă atenție la cantitatea de zahăr din fiecare aliment

Multe alimente conțin zaharuri artificiale. Deși nu sunt neapărat dulciuri, acestea oferă corpului tău o porție serioasă de zahăr, care îți alimentează dependența. Fii atentă dacă mănânci alimente foarte bogate în carbohidrați sau cu un conținut scăzut de grăsimi, deoarece acestea pot fi bogate în zahăr.

2. Savurează o masă completă

Ce înseamnă asta? O masă care să conțină puțini carbohidrați, proteine și grăsimi. Nu îți începe ziua cu zaharuri, deoarece o vei termina în același mod. Ia un mic dejun sățios, complet. Dacă mănânci fulgi de ovăz, adaugă și niște proteine, precum lapte de migdale, nuci sau semințe. În caz că optezi pentru un mic dejun cu ouă, adaugă și niște avocado și spanac pentru o masă completă.

3. Regula celor 3 mese pe zi

Dacă vei lua trei mese pe zi, vei evita poftele nedorite date de cele mai mult ori de foame. Ai grijă ca cele trei mese să conțină proteine. Evită gustările între mese, deoarece nu fac decât să oscileze nivelul zahărului din sânge.

4. Schimbarea nu vine peste noapte

Oamenii se așteaptă ca schimbarea să vină peste noapte. Nu mănâncă zahăr o săptămână și se întreabă de ce le este în continuare poftă. Este bine să ai răbdare cu tine însăți. Vor fi zile în care poate chiar nu te vei putea abține. Oferă-ți acest răsfăț, însă nu te opri din drumul tău. Perseverează și, în timp, rezultatele se vor vedea.

5. Renunță la produsele cu zahăr rafinat

În primul rând, renunță la toate alimentele care conțin zahăr rafinat, precum dulciurile. Cel mai probabil, la început, le vei înlocui cu carbohidrați. Fii atentă la dieta ta și vezi unde sunt zaharurile și redu cantitatea. Spre exemplu, dacă obișnuiai să îți prepari un smoothie cu 5 tipuri de fructe, acum alege doar unul și combină-l cu legume.

Citește și:
6 moduri în care un job pe care îl detești îți poate afecta sănătatea

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet