OFICIAL: o singură notificare pentru programare pentru cei înscriși pe listele de așteptare pentru vaccin

Cei înscriși pe listele de așteptare pentru vaccinare vor primi o singură notificare la eliberarea locurilor, pentru programare, a anunțat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

OFICIAL: o singură notificare pentru programare pentru cei înscriși pe listele de așteptare pentru vaccin

Cei înscriși pe lista de așteptare pentru programarea la administrarea vaccinului împotriva coronavirusului vor primi o singură notificare, față de trei, cât primeau până acum, a anunțat medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare. Decizia a fost motivată de numărul mare al oamenilor de pe liste și CNCAV consideră că astfel se va accelera procesul de imunizare.

Președintele CNCAV Valeriu Gheroghiță a anunțat că, din 7 aprilie, cei înscriși pe liste vor primi notificare o singură dată că s-a eliberat un loc la centrul de vaccinare pentru care și-au exprimat preferința, iar din acel moment au la dispoziție 24 de ore pentru a se programa efectiv. Dacă nu o fac, aceștia își pierd rândul și următoarea persoană înscrisă pe listă va fi notificată.

Decizia de a da o singură notificare persoanelor care își doresc imunizarea, a explicat medicul Gheorghiță, a fost luată împreună cu STS pentru a mări viteza programărilor.

„Am evaluat procesul de înscriere pe lista de așteptare, de asemenea, procesul și randamentul de confirmare a programărilor în urma notificărilor din lista de așteptare. Cifrele analizelor ne arată că interesul de a se programa al persoanelor în vederea vaccinării este unul ridicat. În momentul de față, în centrele de vaccinare în care se administrează vaccin de la compania Pfizer rata de confirmare a programărilor, după notificare, este între 85%-90% dintre persoanele care sunt înscrise pe lista de așteptare, chiar de la prima notificare”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță într-o conferință de presă.

„La situația dată – există multe persoane care așteaptă să primească notificări -, am luat decizia de a notifica o singură dată persoana, care va avea la dispoziție 24 de ore să-și confirme programarea. În cazul în care persoana nu confirmă programarea vor fi notificate alte persoane din lista de așteptare.”, a mai precizat acesta.

Cei care nu răspund la notificare „vor avea posibilitatea fie să se înscrie pe lista de așteptare a unui alt centru, fie să se programeze pe locurile disponibile în centrele de vaccinare”, a mai specificat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Citește și:
E necesar ca persoanele vaccinate să poarte mască? Ce spune medicul Valeriu Gheorghiță

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet