Principalele motive pentru care nu ai un somn liniștit vara

Soarele care strălucește, vremea caldă și cerul albastru fac oamenii să se simtă mult mai relaxați, calmi și fericiți. Nu este nimic rău în asta, însă vom vedea în acest articol că vremea caldă are și câteva efecte negative asupra organismului nostru.

Principalele motive pentru care nu ai un somn liniștit vara

Dacă somnul tau este tulburat noaptea, credem că am găsit cauzele acestui efect.

1. Camera ta este probabil supraîncălzită

Unul dintre motivele pentru care întâmpini probleme ale somnului este imposibilitatea corpului de a se adapta la diferența de temperatură. Poziționarea în patul tău în timpul somnului lângă o sursă de aer, vara, este foarte importantă pentru a-ți ajuta corpul să rămână la temperatura normală. Un pat care este prea rece sau prea cald poate afecta calitatea somnului.

2. Nu dormi adânc?

Pe parcursul nopții, intri în diferite stagii ale somnului? Senzația de cald care apare atunci când cazi într-un somn adânc intervine datorită lipsei hormonilor de calitate de care corpul are nevoie. Acest lucru înseamnă că nu vei mai avea energia necesară pentru activități psihice și vei te vei simți slăbit pe tot parcursul zilei.

3. Alergiile

Toată lumea se confruntă cu alergiile de sezon în această perioadă. Acestea pot îngreuna somnul.
Alergiile de sezon pot crea probleme ale somnului, mai ales alergiile la polen.

4. Planurile pentru vacanța de vară nu sunt tocmai potrivite pentru o bună igienă a somnului

Știm cu toții că vara este anotimpul perfect pentru a merge în vacanțe. Dar cu toate că ne dorim să vizităm și să ne distrăm cât mai mult, nu ar trebui să sărim peste orele de somn. Schimbările de fus orar afectează sănătatea somnului. Chiar dacă nu te simți foarte obosit pe parcursul vacanței, organismul tot poate fi dat peste cap.

Ideal ar fi ca atunci când călătorim într-o țară cu fus orar diferit să încercăm să respectăm programul de somn pe toată perioada vacanței. Cel mai bun lucru de făcut ar fi să încerci să te relaxezi fără ca telefonul tău să fie prin preajmă înainte de culcare.

5. Mănânci târziu

Atunci când mănânci, corpul tău pierde energie pentru a transforma mâncarea în bagaje de energie, care cresc rata metabolismului.

Această creștere a metabolismului, crește la rândul său și temperatura corpului și prin urmare corpul tău va fi mai cald și îți va lua ceva timp să adormi. În plus, alcoolul băut înainte de somn îti poate perturba somnul pentru prima jumătate a nopții.

6. Așternuturile tale nu sunt cele potrivite

Toată lumea iubește să se simtă confortabil, comod și bine învelit pe parcursul iernii, dar tu trebuie să știi că odată cu venirea sezonului cald așternuturile trebuie schimbate. Doctorii recomandă învelișuri care te fac să te simți confortabil în timpul somnului – cum ar fi perne de răcire și așternuturi de bumbac.

7. Apusurile târzii pot afecta ora ta de somn

Orele pe care le petreci în plus seara, pe parcursul verii pot fi un plus pentru activitătile tale, dar este un minus pentru corpul tău pentru că îți va fi greu să te trezești devreme.

Pentru a putea să adormi devreme chiar și pe timpul verii când este încă lumina afară ar fi indicat să acoperi geamurile cu o draperie care să îți întunece camera.

Citește și:
Alimente pe care nutriționiștii le consumă pentru a fi mereu în formă

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet