Accelerează-ți metabolismul făcând aceste mici schimbări în stilul tău de viață

Te lovești peste tot de ele, metode prin care să pierzi în greutate, însă ești conștientă de faptul că dietele rapide nu vor avea un efect imediat și nu te vor ajuta să ai un abdomen plat.

Accelerează-ți metabolismul făcând aceste mici schimbări în stilul tău de viață

Corpul tău arde destul de mult „combustibil” pentru a-ți da energia de care ai nevoie pe toată perioada zilei. Acești „combustibili” sunt caloriile din mâncare iar câteodată din țesutul muscular, atunci când metabolismul tău nu funcționează cum ar trebui.

Energia de care ai nevoie pentru a termina programul de fitness sau pur și simplu pe durata zilei, plus energia de care corpul tău are nevoie pentru a digera și folosi mâncarea, îți afectează metabolismul dincolo de rata ta metabolică.

Iată 3 feluri în care schimbarea stilului tău de viață îți stimulează eficient metabolismul:

Schimbă-ți dieta!

Cafeina, capsaicina pe care o găsim în ardeiul iute, ceaiul verde, scorțișoara, triglicerina din uleiul de cocos, toate acestea vor stimula temporar și încet pierderea de calorii, însă nu te aștepta ca, doar stropind cu praf de ardei iute peste mâncare, să scazi în greutate.

Aceste adaosuri pot fi inofensive, însă prea multă cofeină și produse farmaceutice pot provoca efecte secundare neplăcute, până la urgențe medicale.

Trebuie să avem grijă mai ales atunci când urmăm o dietă pe bază de pastile, care pot declanșa termogeneza acționând ca stimulente. Ele te vor ajuta temporar să arzi destul de multe calorii, dar cu riscul de a accelera pulsul și multe alte procese ale organismului tău.

Fă mișcare!

Mișcarea fizică este de departe factorul principal care te va ajuta să arzi cât mai multe calorii, în orice perioadă a zilei. Cu cât te vei mișca mai mult, cu atât vei arde mai multe calorii. Din dorința de a da jos din kilogramele în plus, cele mai multe persoane cred că este suficient să muncești destul de mult la sala de fitness încât într-o singură ședință să obții rezultatele mult dorite.

Nimic mai greșit, rezultatele apar în timp, prin perseverență și exercițiu, astfel îți vei îmbunătăți atât sănătatea cardiovasculară cât și mentală, iar dacă prin asta ți se va dezvolta și masa musculară atunci vei avea în față schimbări ale metabolismului pe termen lung.

Îmbunătățește masa musculară!

Atunci când vei putea să-ți schimbi funcționarea metabolismului, vei schimba și numărul de calorii pe care le poți pierde atunci când iei o pauză. Vei putea îmbunătăți un singur factor, cel care de fapt influențează rata metabolismului tău, și anume, corpul.

Adăugând masă musculară, corpul tău va arde automat mai multe calorii doar pentru a-și păstra funcțiile de bază. Spre deosebire de schimbările temporare pe care ți le aduc acele câteva căni de cafea, menținerea unei mase musculare îți garantează o schimbare pe termen lung. În concluzie, pierderea în greutate și stimularea metabolismului necesită timp, răbdare și efort.

Nu puteți adăuga masă musculară peste noapte, iar suplimentele care promit un impuls rapid în pierderea în greutate s-ar putea să nu aibă beneficii fără riscuri.

Abordarea și începerea unui program de schimbări în ceea ce privește metabolismul, cu soluții de fitness atât pe termen scurt cât și pe termen lung, te pot ajuta să îți păstrezi o siluetă sănătoasă și armonioasă.

Citește și:
Dieta pentru fitness: ce să mănânci înainte, în timpul și după ce mergi la sală

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet