Numărul infectărilor va crește în perioada următoare, avertizează Alexandru Rafila

Numărul infectărilor cu noul coronavirus a atins un record în România, iar reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății spune că se așteaptă ca acesta să crească în continuare.

Numărul infectărilor va crește în perioada următoare, avertizează Alexandru Rafila

Numărul infectărilor cu coronavirus a atins miercuri un record în România, cu 1.713 cazuri înregistrate în decurs de numai 24 de ore. Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, spune că acest număr nu este încă un motiv de panică, și îl pune pe seama întoarcerii românilor din concedii.

Însă specialistul avertizează și că e de așteptat ca numărul infectărilor să crească semnificativ în următoarele săptămâni, dat fiind că de-abia atunci se vor resimți efectele redeschiderii școlilor.

„Nu îmi place să fac aprecieri legate de cifre, mă interesează trendul, dacă e ascendent, să vedem unde curba de creştere se aplatizează şi să vedem dacă sunt măsuri care pot scădea acest trend. Sunt de acord că odată cu începutul şcolii se va înregistra un număr de cazuri în creştere, dar după 10-15 zile”, a declarat Rafila despre numărul infectărilor, aflat în creștere.

Însă „depinde cât de importantă e această creştere şi cine sunt persoanele bolnave, dacă sunt cu comorbidităţi, sau adulţi tineri, sau copii. Dacă o să fie o creştere de 10-20%, va fi suportabilă de sistemul de sănătate. Dacă numărul de cazuri se dublează, de exemplu, atunci situaţia se schimbă radical”, a mai spus acesta.

Specialistul s-a ferit să se pronunțe dacă numărul infectărilor înregistrat miercuri, pe 16 septembrie, este o întâmplare sau un trend. „Nu trebuie să intrăm în panică. Vor exista întotdeauna zile în care s-au concentrat multe cazuri pozitive şi asta este una din ele. Vedem dacă e întâmplare sau trend, e foarte important. Al doilea comentariu pe care îl am este faptul că suntem la jumatatea lui septembrie şi dacă se confirmă numărul de cazuri se datorează faptului că în primele zile din septembrie mulţi s-au întors din concediu.

Citește și:
Patru metode eficiente pentru a lupta cu microbii la birou

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet