Noi reguli în Vama Veche, începând din acest weekend

Dacă te gândeai să alegi Vama Veche pentru o escapadă de weekend sau un concediu în această vară, trebuie să iei în considerare și noile reguli impuse de autorități.

Noi reguli în Vama Veche, începând din acest weekend

Pe fondul pandemiei de coronavirus și a numărului din ce în ce mai mare de noi cazuri de persoane infectate cu coronavirus, autoritățile au decis impunerea unor reguli suplimentare. Cu siguranță aceste reguli îi vor nemulțumi pe cei care sunt obișnuiți cu atmosfera din Vama Veche și aleg această stațiune tocmai pentru distracția nocturnă.

Pentru a diminua riscul de răspândire a noului coronavirus, începând chiar de la sfârşitul acestei săptămâni, la toate beach-barurile din Vama Veche va putea fi asculată doar muzică ambientală. Decizia a fost luată în unanimitate de agenţii economici din zonă, potrivit Primăriei Limanu, transmite Agerpres, citat de Digi24.

„Pentru a diminua riscul extinderii virusului SARS- CoV-2, începând din acest week-end, beach-barurile din Vama Veche cu program non-stop vor limita nivelul decibelilor la un registru mediu şi vor asigura doar muzică ambientală. Este o decizie unică a agenţilor economici care activează în zonă. A fost o decizie unanimă şi s-a înţeles că în situaţii extreme este nevoie de unitate şi responsabilitate!”, arată un comunicat de presă transmis de Primăria Limanu.

Potrivit primarului Daniel Gheorghe Georgescu, scopul acestei măsuri este de a menţinere stațiunea Vama Veche drept o destinaţie turistică sigură pentru sezonul estival 2020. „Vrem ca Vama Veche să dea un exemplu. Ideea ne aparţine şi a venit pe fondul unei capacităţi restrânse de a gestiona cu forţe proprii volumul mare de vizitatori din timpul week-end-ului. Ştim că de vineri seara şi până duminică Vama Veche este o destinaţie extrem de tranzitată. Acest fapt a creat tuturor mari dificultăţi în respectarea recomandărilor legate de distanţarea socială. Locaţiile vor fi deschise, însă propunem turiştilor un alt mod de a se destinde. (…) Este un exerciţiu de responsabilitate civică, de solidaritate. Scopul tuturor este acela de a menţine Vama Veche drept destinaţie sigură pentru sezonul estival 2020. Astfel, în serile de vineri şi sâmbătă, volumul muzicii va fi coborât, iar muzica va fi specifică unei atmosfere mai boeme„, a declarat Georgescu.

Conform sursei citate, Primăria Comunei Limanu a demarat şi campania de conştientizare şi informare asupra importanţei respectării regulilor de igienă şi de distanţare socială „No more free hugs”. Campania se adresează atât localnicilor şi agenţilor economici, cât şi turiştilor. „Cei care iubesc Vama şi 2 Mai-ul trebuie să înţeleagă că suntem cu toţii expuşi. Sunt oameni care locuiesc aici, tot timpul anului. Este important să respectăm regulile. Inconştienţa poate să fie cea mai mare armă împotriva noastră. Fac apel şi către autorităţile centrale, care au anunţat public că Vama Veche şi 2 Mai se pot transforma în focare, dar nu ne-au oferit niciun suport. Vă rugăm să ne sprijiniţi şi să formăm un grup de lucru care să gestioneze corect situaţia. Nu cred că este eficient să impunem decizii de forţă majoră, înainte de a încerca să administrăm corect această criză şi fără ca în prealabil să existe o comunicare cu autorităţile responsabile”, a afirmat primarul comunei Limanu.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a atras atenția, zilele trecute, că în stațiunile turistice de pe litoral, unde se așteaptă o aglomerare în următoarele luni, pot apărea focare de coronavirus.

„Există posibilitatea ca Vama Veche și alte zone de pe litoral să devină focare. În următoarele trei luni vom avea o mare aglomerare în Constanța și tot ce se înseamnă litoral. Trebuie să gestionăm nu neapărat Constanța, cât tot ce se întâmplă în acest sezon estival. Turiștii de pe litoral se pot distra în condițiile și normele stabilite cu cei de la HoReCa, am stabilit norme pentru plaje, terase”, a declarat Nelu Tătaru.

Citește și:
În ce condiții intră România în stare de urgență? Explicațiile lui Nelu Tătaru

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet