Se prelungește starea de alertă cu încă 30 de zile? Ce spune Ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că va cere prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile, după expirarea actualei hotărâri, pe 16 august.

Se prelungește starea de alertă cu încă 30 de zile? Ce spune Ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății. Nelu Tătaru, a anunțat marți că va propune prelungirea stării de alertă, care expiră în data de 16 august, pentru încă 30 de zile. Cel mai probabil starea de alertă va fi prelungită pentru a permite luarea unor măsuri care să conducă la limitarea impactului epidemiei de coronavirus în România. Și premierul Ludovic Orban a precizat ieri că, cel mai probabil, starea de alertă va fi prelungită.

„Propunerea mea ca ministru al Sănătății este de a prelungi starea de alertă. Rămâne ca și Consiliul Național pentru Situații de Urgență, cu domnul prim ministru Ludovic Orban, să decidă dacă da sau nu. Noi considerăm necesar în acest moment, încă 30 de zile”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, pentru publicația Libertatea.

Ministrul Sănătății speră ca numărul de noi cazuri de infectare cu coronavirus depistate zilnic să se mențină în jurul valorii de 1.200, să „ne așezăm într-un platou”.

„Dar regula este respectarea precauțiilor. Dacă nu vom avea o transmitere accentuată, va scădea numărul de cazuri”, a mai precizat Nelu Tătaru.

Prim ministrul Ludovic Orban a anunțat, la rândul său, în acord cu cele spuse de ministrul Sănătății, că scenariul cel mai probabil în acest moment implică prelungirea stării de alertă, fără să fie instituite restricții suplimentare. Acesta a declarat că, mai degrabă, se dorește relaxarea măsurilor, acolo unde lucrul acesta este posibil.

„Orice decizie va ţine de cont contextul epidemiologic pe baza datelor pe care le avem până astăzi. Dacă nu apar ameliorări, reduceri semnificative, cel mai probabil vom prelungi starea de alertă. (…) Mai sunt solicitări de a permite desfăşurarea anumitor activităţi, le vom analiza pe toate, sigur vom ţine cont de punctul de vedere al specialiştilor din Grupul de Suport Tehnico-Ştiinţific din comisia anti-Covid, de INSP şi în funcţie de evaluările pe care le vom avea, vom lua şi deciziile politice”, a declarat Ludovic Orban.

Ministrul Sănătății a vorbit ieri și despre o fază de stagnare în care ar urma să ajungă România în privința numărului de noi cazuri de infectare, dar și despre numărul crescând al infectărilor la nivelul a 17 județe.

Citește și:
Hotel sau Airbnb? Unde e mai sigur să te cazezi când călătorești în timpul pandemiei de coronavirus?

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet