Sondaj: în al doilea val al epidemiei, 60% dintre români ar fi de acord cu aceleași restricții

În al doilea val al epidemiei de coronavirus mai mult de jumătate dintre români ar fi dispuși să treacă prin același tip de restricții, arată un sondaj realizat de Novel Research.

Sondaj: în al doilea val al epidemiei, 60% dintre români ar fi de acord cu aceleași restricții

În al doilea val al epidemiei de coronavirus în România, 60% dintre români ar fi de acord să treacă prin același tip de restricții instituite în țara noastră și în primul val, arată un studiu Novel Research, realizat la inițiativa Provident Financial România.

Studiul efectuat pe un eșantion de 1003 persoane adulte din România și cu o marjă de eroare de 3%, arată și că 46% dintre respondenți consideră că activitatea în următorul an, în contextul unui al doilea val al epidemiei sau nu, se va desfășura preponderent de acasă. O treime intenționează să nu își trimită copiii la școală sau grădiniță în această situație, în vreme ce 21% gândesc complet contrariul.

Numai 6% dintre români nu sunt îngrijorați de starea lor financiară și spun că veniturile le permit un trai liniștit, 40% dintre ei consideră că veniturile lor le asigură un trai decent, dar fără să își poată permite mici extravaganțe, în vreme cu un sfert spun că își permit doar lucrurile esențiale traiului. 9% dintre români nu își permit, conform sondajului, nici lucrurile esențiale.

Chiar și după ce epidemia va trece cu totul, jumătate din totalul respondenților spun că efectele Covid-19 vor continua să se resimtă asupra vieților lor. Un procent similar afirmă că situația pe care o traversăm i-a determinat să își evalueze planurile de viitor și să își controleze mai strict resursele, dar și să se orienteze către tehnologia digitală.

Puţin sub 60% dintre români au precizat că ar fi acord să treacă prin aceleaşi restricţii dacă s-ar produce un al doilea val al epidemiei de coronavirus. În același timp, același studiu arată și că 12% dintre români nu cred în existența virusului, și că 33% dintre aceștia sunt sceptici în legătură cu el.

Citește și:
OMS: Numărul persoanelor tinere infectate cu noul coronavirus s-a triplat în cinci luni

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video