Hotel sau Airbnb? Unde e mai sigur să te cazezi când călătorești în timpul pandemiei de coronavirus?

Hotel sau Airbnb? Ce e mai sigur să alegi atunci când călătorești în mijlocul unei epidemii? Și ce reguli de precauție trebuie să urmezi, indiferent unde te-ai caza?

Hotel sau Airbnb? Unde e mai sigur să te cazezi când călătorești în timpul pandemiei de coronavirus?

Hotel sau Airbnb? Ce alegi atunci când trebuie sau când vrei să călătorești în mijlocul unei pandemii? Care este locul de cazare mai sigur și ce poți face ca să îl faci încă și mai sigur? Deși foarte mulți români au plecat deja în vacanță fără să își pună mari probleme, lucru care s-a resimțit în numărul de noi cazuri de infectare din ultima lună, dacă ai încă îndoieli în legătură cu spațiile de cazare și cu felul în care îți pot pune în pericol sănătatea, nu strică să ai în vedere câteva criterii.

Pentru cei care nu au vrut să facă alegerea între hotel sau Airbnb s-au găsit, de asemenea, variante – și probabil că ai observat și tu că ne aflăm în plin trend de călătorii cu autorulota sau de cazare la corturi personale. Și în vreme ce acestea pot, într-adevăr, să îți ofere mai multă siguranță din punctul de vedere al infectării cu noul coronavirus, vara nu va dura veșnic, și vei avea nevoie, atunci când călătorești, și de modalitățile de cazare tradiționale.

Așadar, e mai sigur să stai la hotel sau Airbnb? Deși oamenii de știință și medicii sfătuiesc să stai mai degrabă acasă, atunci când ești nevoit să pleci undeva trebuie să iei în considerare câțiva factori și să te documentezi serios în legătură cu locul în care te cazezi.

Asta înseamnă în primul rând să verifici regulile de curățare a locului în care urmează să stai, fie el hotel sau Airbnb. Întreabă ce se întâmplă dacă un fost locatar a fost depistat pozitiv, cât timp rămâne liber locul de cazare între închirieri – unele spații impun câteva zile libere pentru dezinfectare temeinică – și care este procesul de curățare.

Este adevărat că marile lanțuri hoteliere au politici mai stricte când vine vorba de sănătatea publică, se supun altor reguli și de multe ori își și publică pașii pe care îi urmează ca să își țină clienții în siguranță. În plus, curățenia este făcută de profesioniști, care sunt mai capabili să urmeze regulile cu strictețe, iar hotelurile nu își permit să capete, în lanț, o reputație proastă doar din cauza unui angajat neglijent. Pensiunile sau alte locuri de cazare prin Airbnb sau alte metode similare nu urmează aceleași reguli, deși multe și-au autoimpus măsuri mai stricte de curățare și dezinfectare. Așa încât, doar din acest punct de vedere, este simplu să alegi între hotel sau Airbnb.

Dar nu este singurul criteriu – nu uita că hotelurile, mai ales cele mari, sunt oricum locuri aglomerate, iar respectarea regulilor de distanțare ține în primul rând de oamenii cazați acolo. E mai posibil să te întâlnești cu mulți oameni în lift sau la recepție într-un hotel decât într-un loc care cazează doar câteva persoane, sau, eventual, doar pe tine.

Orice ai alege între hotel sau Airbnb, e important totuși să respecți chiar tu niște reguli de bun simț, care te vor ține mai în siguranță. Nu uita să ajungi la locul de cazare la ore care nu sunt de vârf – astfel încât să întâlnești cât mai puține persoane. Poartă o mască și păstrează distanța, spală-ți mâinile mai des, poartă la tine dezinfectant, nu îți atinge fața și nu atinge suprafețe care sunt atinse de mulți oameni. Sau, dacă ești nevoit – de exemplu, să atingi butoanele de la lift -, dezinfectează-te imediat.

Apoi, tratează locul de cazare ca și cum ar fi propria ta casă – dezinfectează suprafețele precum clanțele, întrerupătoarele, ușile de la dulap, robinetele, telecomanda, mânerele sertarelor.

Și, în cele din urmă, cere proprietarilor sau celor care gestionează proprietatea să respecte normele de siguranță, fie că ești în hotel sau Airbnb, dacă observi nereguli. Aceștia pot răspunde în fața legii în astfel de cazuri, deci e mai posibil să îți ia în seamă reclamațiile decât ar fi în alte condiții.

Citește și:
Avertismentul medicilor după ce o femeie însărcinată, infectată cu coronavirus, a murit: Sarcina este un factor de risc pentru Covid-19

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video