Măsura obligatorie adoptată pentru turiștii români care vin în Grecia cu avionul

Autoritățile elene au impus o măsură obligatorie pentru toți turiștii români și bulgari care vor să ajungă în Grecia cu avionul.

Măsura obligatorie adoptată pentru turiștii români care vin în Grecia cu avionul

Începând cu data de 28 iulie, turiștii români și bulgari care călătoresc în Grecia cu avionul sunt obligați să prezinte în aeroport un test negativ pentru Covid-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte. Ministrul Afacerilor Externe a anunțat că pasagerii români care ajung în 28 sau 29 iulie care nu au apucat să facă testul înainte de plecarea din țară vor fi testați pe aeroport, la sosire. Măsura va fi valabilă până pe 4 august.

Nikos Hardalis, șeful Protecției Civile din Grecia a declarat că „cetățenii greci, deținătorii permiselor de ședere și cei care efectuează călătorii esențiale sunt exceptați de la această măsură. În același timp, rămâne în vigoare obligația de a completa formularul electronic PLF cu cel puțin 24 de ore înainte de sosirea în Grecia.”

În România, numărul noi de cazuri de coronavirus crește cu rapiditate, depășind recorduri în fiecare zi. Deși autoritățile fac apel la responsabilitate din partea cetățenilor, ca aceștia să poarte mască și să respecte măsurile de distanțare socială, acest lucru nu pare să se întâmple. Din această cauză, autoritățile au vorbit recent chiar și despre posibilitatea întoarcerii la starea de urgență. În două localități din țara noastră s-a instaurat deja carantina.

În acest context, tot mai multe țări impun restricții de călătorie românilor. Acestea sunt în momentul de față următoarele: Austria, Belgia, Cehia, Cipru, Estonia, Finlanda, Irlanda, Islanda, Italia, Lituania, Norvegia, Regatul Țărilor de Jos, Regatul Marii Britanii și Irlandei de Nord, Republica Moldova, Slovacia, Slovenia și Ungaria. 

Grecia a fost una dintre primele țări care a deschis granițele și a încurajat turismul, dar în mod previzibil, acest lucru a adus după sine și creșterea numărului de cazuri. O treime dintre aceste cazuri au fost persoane venite din străinătate.

Cei indragostiti de tramurile elene trebuie sa stie totul despre aceste insule grecesti mai putin cunoscute!

Citește și:
STUDIU: Hidroxiclorochina, tratamentul pe care l-a luat și Donald Trump, nu ar avea niciun efect asupra Covid-19

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video