FAQ Yoga – Ghidul unui începător în această practică (de Sorina Fredholm)

Ești nou în Yoga? Sau pur și simplu vrei să afli mai multe despre practica care îți poate aduce atât de multe beneficii vieții?

FAQ Yoga - Ghidul unui începător în această practică (de Sorina Fredholm)

Am răspuns la 5 dintre cele mai frecvente întrebări sau nelămuriri legate de Yoga și sper să vă conduc pe calea spre o practică cât mai profundă și conștientă.

1. Ce este Yoga?

Cuvântul Yoga vine din cuvântul sanscrit Yuj, ce înseamnă a lega și a uni. Prima oară aflăm de Yoga de la înțeleptul indian Patanjali și scrierile lui numite Yoga Sutra, estimate acum 2000 de ani. O colecție de 195 de afirmații care servesc drept ghid filozofic pentru cea mai mare parte a practicii Yoga din zilele noastre.

Yoga are opt ramuri: yamas (etica), nyamas (disciplina), asana (posturile), pranayama (respirația), pratyahara (simțuri), dharana (concentrare), dhiana (meditația) și samadhi (autocunoașterea).

2. De câte ori pe săptămână ar trebui sa practic?

Yoga este uimitoare – chiar dacă practici o ora pe săptămână, vei avea atât de multe beneficii! Cel mai bun mod însa este practici cat mai des, din propria experiență aș recomanda cel puțin de trei ori pe săptămână.

Acest ritual te va ajuta ca în viitor să practici yoga constant și să devină parte din stilul tău de viață.

Nu lăsa însă constrângerile legate de timp, planificările sau obiectivele nerealiste să fie un obstacol. Urmează-ți instinctul si practică ori de câte ori simți nevoia!

3. Cum este Yoga diferită de alte tipuri de activitate fizică?

Spre deosebire de alte tipuri de mișcare, Yoga este mai mult decât parte fizică, acesta fiind doar un aspect. Dar chiar și doar în practica fizică, Yoga este unică deoarece ne conectează mișcarea corpului și concentrarea minții și respirația.

În prezent, majoritatea oamenilor care practică Yoga sunt angajați cel mai des în cea de-a treia ramură ASANA. Acest tip de posturi fizice sunt menite să ofere forță, rezistență și flexibilitate și să iți purifice corpul.

Pe măsură însa ce practicăm, ajungem să explorăm și restul ramurilor, și începem să ne perfecționăm comportamentul în lumea exterioară și să ne concentrăm spre interior, pentru a ajunge să ne controlăm simțurile și mintea.

4. Poți fii în formă doar cu Yoga?

Răspunsul este cu siguranță da. Dintre toate avantajele pe care le oferă, Yoga construiește și menține un corp puternic și suplu, poți vedea toți oamenii care practică yoga în mod regulat în ce formă excelentă sunt, indiferent de tipul corpului. Yoga este un tip complet de exercițiu – corpul tau va deveni mult mai flexibil și puternic, la fel și mintea ta.

5. De ce să practici Yoga?

Yoga poate deveni un obicei simplu și sănătos pe care îl poți integra în rutina ta zilnică, un exercițiu minunat care iți revitalizează corpul și mintea, fiind o sursă excelentă de energie!

Beneficiile sunt multe și variate:

– este un exercițiu intensiv care iți lucrează fiecare parte a corpului
– îmbunătățește circulația
– ajută digestia
– stimulează mușchii, sistemul respirator și cel nervos
– tonifiază tot corpul, promovând flexibilitatea în general
– întăreste conexiunea dintre corp, respirație și minte, având un rezultat de calmare si creștere a nivelului de conștientizare

Pe măsură ce practicam Yoga, ajungem să explorăm toate ramurile de care vorbeam la început și asta ne va îmbunătăți calitatea vieții în toate aspectele ei.

Citește și:
Monday Motivation: 10 obiceiuri pentru cea mai bună versiune a ta (de Sorina Fredholm)

Sorina Fredholm
Health Coach si Instructor de Yoga, Co-fondator Monday (healthy living app).
O poți găsi pe Facebook și Instagram.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet