Ești stresată? Ai grijă la aceste 6 probleme de sănătate!

Dacă ai avut o săptămână sau o lună stresantă, sunt șanse să resimți efectele fizice la fel de mult ca și pe cele emoționale. Simptomele fizice ale stresului pot fi adesea confundate cu alte probleme de sănătate.

Ești stresată? Ai grijă la aceste 6 probleme de sănătate!

Afecțiunile cauzate de stres sunt reale – faptul că nu au neapărat o cauză fizică ci una psihică nu înseamnă că sunt doar în capul tău. Există o paletă variată de simptome care pot fi declanșate de stres, cele mai comune fiind următoarele:

1. Te simți anemică tot timpul

Ca răspuns la stresul excesiv, creierul tău produce hormonul cortizol, care este eliberat în sângele tău. Eliberarea treptată a cortizolului, cu pauze (cum se întâmplă când alergi după metrou, dar după ce l-ai prins te calmezi) este mai bună decât producția cronică, determinată de o viață stresantă și presiune continuă. Stresul continuu te poate epuiza fizic din cauza excesului de cortizol eliberat în fluxul sanguin.

2. Ai crampe

Este ușor să punem crampele pe seama ciclului menstrual, dar acestea pot fi cauzate și de stres. Având în vedere că stresul determină producția excesivă de cortizol și alți hormoni în sistemul digestiv, aceștia pot dăuna sistemului tău gastrointestinal cauzând crampe.

3. Ai dureri în piept

Acea senzație de apăsare în piept pe care o ai când primești o veste proastă este de fapt o reacție a neurotransmițătorilor. Neurotransmițătorii sunt peste tot în corpul tău, iar când te simți anxioasă sau stresată aceștia activează sistemul nervos, de unde vine și senzația de apăsare a pieptului.

4. Îți cade mai mult păr decât înainte

Evident că este normal să pierzi câteva fire de păr pe zi, dar dacă observi că începi să pierzi o cantitate mai mare, aceasta ar putea fi din cauza stresului. Producția mare de cortizol poate determina foliculii piloși să încetinească sau chiar să stopeze producția de păr, determinând pierderea părului. Dermatologul tău ți-ar putea face câteva recomandări, incluzând șampon special sau suplimente nutritive.

5. Îți apar iritații pe piele

Studiile arată că aproape toate bolile de piele sunt cauzate de stres. Psoriazisul este o boală de piele autoimună, care se dezvoltă când sistemul imunitar al persoanei transmite semnale greșite celulelor, care se dezvoltă într-un ritm prea mare. Eczemele sunt de asemenea comune, des întâlnite mai ales în rândul femeilor.

6. Ai pielea uscată și crăpată

De la piele inflamată sau iritată la piele foarte uscată, care crapă și se exfoliază excesiv- ambele tipuri de afecțiuni pot fi cauzate de stres. Această afecțiune a pielii poate determina o accentuare a problemelor cu acneea.

Dacă prezinți oricare dintre aceste simptome, iar acestea nu dispar oricâte tratamente sau suplimente alimentare ai lua, este timpul să iei în considerare stresul ca fiind un factor declanșator. Preluarea controlului asupra propriei tale vieți te va ajuta să elimini stresul și anxietatea. De asemenea, îți poți canaliza energia înspre găsirea soluțiilor, în loc să îți faci griji care îți vor afecta sănătatea. În ultimă instanță, dacă starea de stres cu care te confrunți este copleșitoare, nu ezita să apelezi la un specialist psiholog, care ar putea să te ajute!

Citește și:
5 beneficii neașteptate ale consumului de cafea

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet