3 pași simpli pentru un sistem imunitar puternic în această toamnă

Există câțiva pași simpli și eficienți care te vor ajuta să ai un sistem imunitar întărit în această toamnă, și nu numai.

3 pași simpli pentru un sistem imunitar puternic în această toamnă

Pe măsură ce sezonul rece se apropie, principala noastră preocupare ar trebui să fie întărirea sistemului imunitar. 

Toamna aceasta e cu atât mai dificilă cu cât pandemia nu s-a sfârșit, iar riscul apariției fenomenului de covid-flu, mai exact contractarea noului coronavirus, dar și a gripei sezoniere crește. Așa că, pentru a te menține sănătoasă, trebuie să iei în calcul câțiva pași simpli care te vor ajuta să ai un sistem imunitar puternic:

1. Evită alimentele procesate

Majoritatea alimentelor pe care le găsești pe rafturile magazinelor sunt procesate. Acestea conțin foarte mult zahăr, dar și grăsimi nesănătoase. Alimentele procesate pot crea inflamații care în cele din urmă afectează sistemul imunitar. Soluția ar fi să renunți la ele și să incluzi în dietă alimente integrale, adică acelea care sunt naturale și nu au trecut prin diferite procese. 

2. Scrie care sunt lucrurile pentru care ești recunoscătoare

Între sistemul imunitar și starea de spirit există o foarte mare legătură. Ca să îți îmbunătățești sistemul imunitar, e necesar și să renunți la stres deoarece hormonii de stres îl pot afecta. O modalitate simplă este să începi să îți notezi lucrurile pentru care ești recunoscătoare în viață. Acest obicei de a scrie în fiecare zi măcar 2-3 dintre lucrurile pe care le apreciezi e mult mai eficient direct dacă te gândești la ele. Prin acest mod vei avea grijă și de sănătatea ta emoțională. 

3. Petrece timp în natură

Acum că vor scădea temperaturile, poți petrece mai mult timp în natură, fără să îți faci probleme din cauza caniculei. După terminarea orelor de muncă sau a cursurilor online este important să te deconectezi și să stai în natură, astfel încât să îți iei energia de care ai nevoie. Fie că mergi într-un parc sau planifici o mică aventură într-un weekend alături de partener sau singură, renunță la tehnologie măcar câteva ore și apreciază ceea ce te înconjoară. Timpul petrecut în ajută ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar și te va proteja în sezonul rece de o eventuală gripă. În plus, dacă ești epuizată emoțional, un timp petrecut departe de stresul cotidian te poate determina să îți reevaluezi stilul de viață.

Citește și:
Obiceiuri la care ar trebui să renunți deoarece îți pot afecta sănătatea și viața

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet