Ești demoralizată că trebuie slăbești și mai ai până la greutatea dorită? Aspecte pozitive pe care nu le-ai luat în calcul

Ți-ai propus să slăbești, dar procesul se derulează greu sau standardele tale sunt foarte înalte. Adică vrei să slăbești mult și repede. Nu stai bine cu moralul? Schimbă perspectiva!

Ești demoralizată că trebuie slăbești și mai ai până la greutatea dorită? Aspecte pozitive pe care nu le-ai luat în calcul

Vrei să slăbești și poate nu e prima oară. Ai devenit mamă de curând sau te-ai luptat toată viața cu kilogramele în plus. Ori în trecut slăbeai repede, iar acum corpul nu te ajută. Oricare ar fi istoricul tău, restricțiile alimentare sunt greu de dus și câteodată rezultatele apar extrem de greu. Slăbești puțin, încet, sau ești în etapa în care acul cântarului nu se mai mișcă deloc. E frustrant, mai ales dacă muncești mult la sală și respecți tot ceea ce ți-a zis nutriționistul. Vezi totul în negru și focusul tău este pe acel număr total de kilograme care nu vrea să dispară. Acum e necesar să lucrezi nu doar la nivel fizic, ci mai ales mental.

Observă kilogramele pierdute, nu cele rămase

Dacă te concentrezi numai pe faptul că nu ai slăbit 7-10 kilograme, nu vezi că treptat ai pierdut 1 kilogram, 2, 3 etc. Lucrul acesta nici nu-l iei în seamă, nu vezi partea pozitivă, ci numai pe cea negativă. Așadar transferă-ți atenția exclusiv pe rezultatele deja obținute, indiferent cât de mici sau mari sunt ele. Drumurile lungi nu le faci dintr-o bucată, ci mergând, în timp, pas cu pas.

Ca să slăbești ți-ai schimbat stilul de viață

Ca să ajungi în punctul în care te afli acum, ai făcut anumite transformări în ceea ce privește stilul de viață și stilul alimentar. Înainte erai sedentară, iar acum faci sport? Ai renunțat complet la zahăr și sucurile acidulate? Nu mai consumi alimente fast food, ci hrană sănătoasă? Nu mai mănânci haotic, ci ai un program regulat de masă? Ai eliminat dietele draconice și ai preferat îndrumarea unui nutriționist? Ai redus cantitatea de pâine? Desigur, poți completa tu lista cu toate acele eforturi pe care le-ai făcut și poți fi cu adevărat mândră de perseverența de care ai dat dovadă. Observă modul real în care ți-ai schimbat viața și felicită-te pentru asta.

Trăiește în prezent

Cu siguranță ai făcut planuri mărețe pentru ce se va întâmpla atunci când vei slăbi acel număr de kilograme. Datorită acestui lucru viața de acum pare pusă pe pauză? Reînvață să trăiești în prezent și bucură-te de tot ce îți oferă acesta. Programele de mindfulness vor fi un foarte bun anternament. Găsești workshop-uri online, care se desfășoară live cu mai multe participante, sau meditații ghidate, gata să le asculți, pe youtube.

Încetează să fii excesiv de critică la adresa ta

Să spunem că ai făcut o mică abatere de la programul sportiv și programul alimentar. În acest caz ai tendința de a gândi în alb și negru. Dacă un anumit lucru nu a fost realizat perfect acesta va fi considerat un eșec. Astfel, dacă mănânci o linguriță de înghețată îți vei spune că dieta este total compromisă. Gândul negativ te va supăra atât de mult încât până la urmă mănânci toată cutia de înghețată. Deci vei avea o consecință comportamentală disfuncțională. Cât de logic și corect e gândul că de la o linguriță de înghețată ai distrus dieta și te îngrași? Care sunt dovezile pe care le ai în acest sens? Cu ce te ajută acest gând? Ce beneficii ai avea dacă ai fi mai blândă cu tine?

Observă victoriile care nu țin de cântar

Pe lângă analiza stilului de viață propusă mai sus, mai există o mulțime de perspective pe care probabil nu le-ai luat în seamă. Câți bani ai economisit pentru că nu ai mai cumpărat tot felul de biscuiți, sticksuri și alte lucruri pe care le ronțăiai? Cât de energică te simți pentru că mănânci sănătos și faci mișcare? Cum te simți fizic de când nu te mai supraalimentezi? Te odihnești mai bine? Te simți mai bine în corpul tău de când ai început să pierzi din kilograme? De câte ori te-ai abținut să mănânci alimente nesănătoase, când ceilalți țineau lângă tine un adevărat festin? Mai ești la fel de îngrijorată pentru sănătatea ta ca înainte?

Citește și:
Metode pe care să le pui în aplicare pentru a gestiona stresul în numai câteva minute

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet