DOCUMENT OFICIAL: Măsurile de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie

De la 1 iunie se vor redeschide terasele, va fi permisă deplasarea persoanelor în afara localităților și a zonelor metropolitane, iar transportul rutier și feroviar internațional va fi reluat.

DOCUMENT OFICIAL: Măsurile de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie

Joi seară, Ludovic Orban a anunțat că de la 1 iunie vor intra în vigoare noi măsuri de relaxare. Acestea au fost decise de Consiliul Național pentru Situații de Urgență și vor fi adoptate printr-o Hotărâre de Guvern.

„Am convocat a doua şedinţă de Guvern din această săptămână cu câteva obiective clare. Odată cu intrarea în starea de alertă, am prevăzut un plan de relaxare gradual, treptat, care să permită ridicarea restricțiilor pas cu pas în diferite domenii”, a spus premierul.

Astfel că, de la 1 iunie, lucrurile vor reintra într-o oarecare stare de normalitate. Românii se vor putea deplasa în afara localităților și a zonelor metropolitane, fără să mai aibă nevoie de un motiv bineîntemeiat sau de declarație. De asemenea, se va relua transportul rutier și feroviar internațional de persoane.

Un alt aspect important prevăzut de Hotărârea nr. 26 din 28.05.2020 este legat de redeschiderea teraselor. Mesele vor trebui poziționate la o distanță de doi metri între ele, iar la aceeași masă nu vor putea sta mai mult de patru persoane, dacă sunt din familii diferite.

Vor putea fi reluate și concertele și spectacolele în aer liber, dar nu cu mai mult de 500 de spectatori și cu o distanțare de doi metri între participanți. De asemenea, aceștia vor trebui să poarte măști.

Tot de la 1 iunie, va fi permisă organizarea și desfăşurarea competițiilor sportive în aer liber, însă fără spectatori. Același lucru este valabil și pentru bazinele de înot, închise sau descoperite, sportivilor fiindu-le permis accesul pentru competiții și pregătire. De asemenea, hotărârea anunță că este permisă desfășurarea de către sportivii profesioniști, a activităților de pregătire fizică în spații închise, însă cu respectarea unei distanțări de șapte metri.

O alta veste bună este legată de vacanțele din această vară. De la 1 iunie, românii se vor putea duce la plajă, însă, cu condiția să le fie asigurate șezlonguri poziționate la o distanță de doi metri, dacă este vorba despre familii diferite.

Citește și:
Când se vor deschide mall-urile? Declarațiile oficiale ale lui Raed Arafat

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet