Descoperirea făcută de o fată de 14 ani ar putea conduce la o potențială terapie pentru Covid-19

Anika Chebrolu, o fată de 14 ani din Texas, a făcut o descoperire care ar putea ajuta la dezvoltarea unui tratament pentru cei care suferă de Covid-19.

Descoperirea făcută de o fată de 14 ani ar putea conduce la o potențială terapie pentru Covid-19

O fată de 14 ani a atras atenția, între toate instituțiile și toți cercetătorii care caută, contra cronometru, un tratament eficient pentru cei infectați cu coronavirus, cu proiectul său de cercetare, care tocmai ce a câștigat ediția 2020 a 3M Young Scientist Challenge și un premiu în valoare de 25.000 de dolari, pentru că a făcut o descoperire care se poate deveni utilă în dezvoltarea unei terapii pentru Covid-19.

Anika Chebrolu este o fată de 14 ani din Frisco, Texas, iar inovația ei, premiată acum, anunță CNN, constă în descoperirea unei molecule care se poate atașa de proteinele în formă de spini de pe suprafața noului coronavirus. „În ultimele două zile am avut parte multă atenție din partea media pentru proiectul meu, pentru că implică virusul SARS-CoV-2, și asta reflectă speranțele noastre comune pentru sfârșitul acestei pandemii. Iar eu, ca toți ceilalți, sper că ne vom reîntoarce curând la viețile noastre normale.”, a declarat Anika Chebrolu pentru CNN.

Anika este de origine indiană și deși poate părea greu de crezut că o fată de 14 ani poate face astfel de descoperiri, și-a conceput proiectul în clasa a VIII-a. Inițial, aceasta nu se concentra pe găsirea unei terapii pentru Covid-19, ci pentru virusul gripal.

„Datorită severității uriașe a pandemiei de Covid-19 și impactului drastic pe care acesta l-a avut asupra lumii întregi într-o perioadă atât de scurtă de timp, am schimbat, împreună cu mentorul meu, direcția (cercetării, n.red.) către virusul SARS-CoV-2.”

Deși este doar o fată de 14 ani, „Anika are o minte curioasă și a folosit asta pentru a pune întrebări în legătură cu un vaccin pentru Covid-19”, a declarat Dr. Cindy Moss, jurat pentru popularul concurs de științe și inginerie pentru adolescenți 3M Young Scientist Challenge. Anika a mai declarat și că a fost interesată de acest domeniu după ce a aflat despre epidemia de gripă spaniolă din 1918, dar și de numărul de persoane care mor anual, în Statele Unite, în pofida vaccinărilor și tratamentelor existente.

Acum, scopul ei este să lucreze alături de oamenii de știință care vor să „controleze morbiditatea și mortalitatea cauzată de virus. Efortul meu de a găsi un element-cheie care să se lege de proteinele de pe SARS-CoV-2 vara aceasta poate părea doar o picătură într-un ocean, dar se adaugă la toate celelalte eforturi. Felul în care va fi dezvoltată mai departe această moleculă, cu ajutor de la epidemiologi și de la specialiștii în dezvoltarea tratamentelor va determina succesul acestor eforturi.”

Desigur, ca orice fată de 14 ani, Anika își face timp și pentru hobby-uri. Una dintre pasiunile ei este dansul indian clasic Bharatanatyam, pe care îl practică de mulți ani. Iar invenția sa preferată, spune aceasta, este Internetul.

Citește și:
Grupa sanguină te poate predisupune la forme severe de Covid-19. Care sunt cele mai vulnerabile?

Foto: captură YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet