Cum să ai grijă de sănătatea ta chiar și atunci când ești la birou

Atunci când vine vorba de sănătate, biroul în care lucrezi este probabil ultimul loc la care te-ai gândi că ar putea avea beneficii.

Cum să ai grijă de sănătatea ta chiar și atunci când ești la birou

Nu putem spune că statul la birou o să te facă să îți rezolve toate problemele de sănătate, însă modul în care îți petreci timpul în acea clădire poate fi transformat cu ușurință în timp dedicat și ție, nu doar muncii.

Chiar dacă nu e poate locul tău preferat și de multe ori cele mai mari coșmaruri se întâmplă în birou, te invităm să vezi cum ai putea să schimbi asta în favoarea ta.

Grădină în spațiul de lucru

Dacă faptul că aerul este mult mai respirabil într-o încăpere cu plante nu te fascinează, poate vizualul e ceva care te va convinge să-ți cumperi câteva plante la birou. Există studii care arată că plantele la birou pot reduce radiațile computerului, iar acesta poate fi încă un motiv în plus să încerci această metodă.

Trucuri ergonomice

Zece ore de stat în fața calculatorului înseamnă zece ore de stat pe un scaun, ceea ce nu ar fi prea plăcut. Imaginează-ți, dacă ar trebui să stai zece ore pe un scaun oricum, fără să ai un calculator în fața ta și fără să faci nimic? În acest caz, trebuie să te ridici și să faci puțină mișcare, fără nicio negociere cu tine însăți. Nu uita să bei apă și să-ți corectezi postura din când în când. Dacă nu reușești să-ți amintești sub nicio formă, există o aplicație pe smartphone care poate să-ți amintească ce e bine pentru tine. Aceasta se numește Ergonomics și deocamdată poate fi descărcată doar de către utilizatorii iOS.

Stai pe o bilă de fitness

Problema statului pe scaun poate fi cu ușurință rezolvată dacă ești puțin îndrăzneață și îți vei aduce bila de fitness la birou. Încearcă să stai pe ea zilnic, cât de des și cât de mult poți. Fără să știi și fără să faci vreun efort mai special, această metodă face totul pentru tine și nu va mai trebui să-ți amintești nimic.

O oază în birou?

Poate suna ciudat, dar un 'altar' cu lucrurile care-ți plac poate fi un buton de refresh pentru tine. Organizează-ți un colțișor al tău în care să îți pui câteva poze cu cei dragi, câteva cristale care au beneficii metafizice și chiar uleiuri esențiale care să te ajute să te relaxezi. Lavanda și eucaliptul sunt două arome care sigur te vor scoate din stările negative pe care le poți căpăta într-o zi obișnuită la job.

Bea apă

Chiar dacă era deja evident, adesea, oricât de mult îți repeți și reamintești un lucru, nu e suficient. Nu doar că te face să te simți cu totul mai bine, dar apa băută regulat te ajută să îți menții energia la un nivel foarte înalt și chiar te va ajuta să pierzi câteva kilograme umplându-ți stomacul. De asemenea, pielea ta are și ea de beneficiat de pe urma unui astfel de obicei sănătos, cu condiția să-l și adopți.

Mănâncă banane

Poate nu sunt fructul tău favorit, iar smoothie-ul verde pe care ți-l faci zilnic ți se pare mai cool. Ei bine, dacă adaugi o banană în smoothie-ul tău, află că vei avea doar de câștigat. Bananele conțin o proteină numită tryptophan pe care corpul tău o transformă în serotonină. Serotonina te eliberează de stres și îți îmbunătățește starea de spirit.

Șterge-ți regulat biroul

Acest sfat te va face să te gândești: cine are timp de așa ceva? De fapt e un exercițiu bun de a te detașa puțin de problemele de la birou. Nu te simți mai bine atunci când activitatea ta e variată și mai puțin repetitivă? Atunci când simți că totul e mult prea intens, ia un șervețel umed și șterge-ți biroul, tastatura, mouse-ul și ecranul. Asta te va face să te simți mai fresh oricum, atât din cauza șervețelului parfumat, cât și datorită senzației că atingi suprafețe curate.

Unde soare nu e, trebuie să aduci tu altceva

De multe ori poți realiza că lunile de iarnă îți trag starea de spirit foarte mult în jos și mereu te gândești ce bine era vara, când se întuneca la ora 21 și nu la orele 16-17. Aceste simptome apar din cauza deficienței de vitamina D din corp, iar tu poți schimba asta. Ce te poate salva este o lampă de birou care imită lumina naturală și te poate scăpa de stările depresive de toamnă-iarnă.

Citește și:
Greseli de machiaj pe care nu trebuie sa le mai faci la birou

Text: Sayyad Roxana
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet