Care sunt județele în care masca a devenit obligatorie și în spațiile deschise

Pentru a limita răspândirea noului coronavirus, autoritățile din mai multe județe au decis ca masca de protecție să fie purtată și în spațiile publice deschise.

Care sunt județele în care masca a devenit obligatorie și în spațiile deschise

Pentru că numărul de noi cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus nu pare să scadă, ba chiar din contră, autoritățile au început să impună noi restricții. Comitetetele Județene pentru Situații de Urgență din mai multe zone din țară afectate de pandemie au luat decizia de a impune obligativitatea purtării măștii chiar și în aer liber, pentru a limita răspândirea virusului. În județele Hunedoara, Timiș și Giurgiu a fost chiar nevoie de carantinarea unor zone și localități din cauza creșterii rapide a numărului de cazuri.

Purtarea măștilor de protecție în spațiile publice deschise a devenit obligatorie în județele Vrancea, Giurgiu, Gorj, Arad, Satu Mare, Iași, Prahova, Contanța, Galați, Argeș, Dâmbovița, Buzău, Vâlcea, Dolj, Hunedoara, Brașov, Teleorman și Călărași. Hotârârea a fost adoptată începând cu 1 august.

Printre spațiile publice deschise la care se face referire se numără pieţele, târgurile, pieţele de vechituri, zonele de aşteptare, staţiile transport public, peronul gărilor, autogările, aeroporturile, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, zonele de promenadă ale oraşelor, locuri de joacă din parcuri, grădinile de vară etc.

Până pe 11 august, în toate localitățile din județul Iași masca este obligatorie inclusiv pe stradă. Un exemplu negativ este și cel al județului Galați, despre care se spune că riscă să devină „noua Suceava a României” după ce peste 180 de angajați ai Spitalului Județean s-au infectat cu noul coronavirus. De asemenea, toate activitățile cu caracter religios se vor desfășura acum numai în aer liber, cu obligativitatea purtării măștii și a distanțării fizice.

În același timp, Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a vorbit despre posibilitatea impunerii unor noi restricții pentru Centrul Vechi al Bucureștiului, astfel încât purtarea măștii de protecție ar putea deveni obligatorie și în zonele pietonale din centrul capitalei.

Citește și:
Raed Arafat avertizează: Este important ca oamenii să se vaccineze împotriva gripei sezoniere, altfel am putea să ne trezim cu fenomenul COVID-flu

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet