Care sunt cele mai periculoase locuri de muncă în contextul pandemiei de coronavirus

Când vine vorba de riscul infectării cu noul coronavirus, anumite meserii sunt mai riscante decât altele. Care sunt cele mai periculoase dintre ele:

Care sunt cele mai periculoase locuri de muncă în contextul pandemiei de coronavirus

Chiar și în timpul situației de urgență impuse de pandemia de coronavirus, au fost destui cei care nu au putut să se autoizoleze și au continuat să muncească în locuri publice precum spitale sau supermarketuri. Odată cu trecerea la starea de alertă și ridicarea mai multor restricții, mulți s-au întors la muncă. Dar din punct de vedere al riscului de infectare cu coronavirus, anumite meserii sunt mai riscante decât altele. Care sunt acestea:

Dentiștii

Potrivit unei analize realizate de Forumul Economic Mondial, dentiștii sunt cei mai expuși în fața noului coronavirus, iar motivele sunt evidente. În primul rând, aceștia petrec timp îndelungat în imediata apropiere a gurii pacienților.

Coafezele

În afară de coafeze, și maseurii, manichiuristele și cosmeticienele intră în această categorie de risc, pentru că și ele petrec mult timp cu clienții lor și intră în contact direct.

Angajații din restaurante și servicii de ospitalitate

Munca celor care lucrează în restaurante și hoteluri implică interacțiunea cu un număr foarte mare de oameni și chiar dacă în ultima vreme s-a încercat trecerea la tranzacții exclusiv cu cardul, aceștia primesc în mod regulat și bani cash și intră în contact cu vasele folosite de numeroase persoane.

Pompierii

Pentru că pompierii așteaptă de multe ori apelurile de intervenție în spații închise, aceștia prezintă un risc ridicat de infectare cu coronavirus.

Educatorii și învățătorii 

Cu cât copiii sunt mai mici, cu atât e mai greu să-i convingi de importanța respectării regulilor de igienă, astfel că educatorii din grădinițe sunt cu atât mai expuși la noul coronavirus.

Șoferii de autobuz

În fiecare zi, șoferii de autobuz intră în contact cu un număr mare de persoane și nu de fiecare dată acestea se protejează corespunzător.

Însoțitorii de zbor

Se pare că, exceptându-i pe cei care lucrează în servicii medicale, însoțitorii de zbor sunt cei mai vulnerabili în fața noului coronavirus.

Asistentele medicale

Fie că e vorba de terapie intensivă sau de alte secții ale spitalelor, asistentele medicale sunt în pericol în fiecare moment să intre în contact cu cineva infectat.

Medicii de familie și generaliști

Mai ales în zonele cu capacități de testare Covid-19 limitate, medicul de familie este prima persoană la care merge cineva care se crede suspect de coronavirus. Anesteziștii și chirurgii se încadrează și ei la categoria de risc ridicat.

Citește și:
În ce condiții s-ar putea prelungi starea de alertă după 15 iulie? Precizările făcute de Nelu Tătaru

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet