5 lucruri surprinzătoare care pot cauza migrene

Există numeroși factori care pot duce la apariția migrenelor, însă la aceste lucruri cu siguranță nu te-ai gândit.

5 lucruri surprinzătoare care pot cauza migrene

Durerile de cap și migrenele nu sunt același lucru, însă probabil știai deja acest lucru. Dacă durerile de cap nu are un diagnostic precis și reprezintă de obicei o tensiune pe care o persoană o are la un moment dat în viață. De obicei nu include alte simptome precum greață sau amețeală, lucruri care apar în cazul migrenelor.

Dacă suferi de migrene, verifică dacă nu cumva unul dintre aceste 7 lucruri provoacă această durere cronică.

1. Dormi prea mult

Lipsa somnului poate provoca o migrenă, însă și dacă vei dormi prea mult poți ajunge la același rezultat. De exemplu, dacă ți se întâmplă în weekend, când te trezești la o oră mult mai târzie decât în restul săptămânii, atunci probabil aceasta este cauza. Deși avem tendința de a „recupera” somnul pierdut din cauza orelor petrecute la birou, nu facem altceva decât să înrăutățim situația, mai ales dacă suferi deja de aceste migrene. Încearcă să păstrezi un program cât mai sănătos când vine vorba de somn.

2. Petreci prea mult timp în fața laptopului

Dacă suferi de migrene, ar fi mai bine să nu petreci foarte multe ore în fața unui ecran. Lumina computerului și chiar cea a unui smartphone poate declanșa aceste dureri supărătoare de cap. Având în vedere că este puțin probabil să poți renunța la aceste obiecte, cel mai bine este să îți achiziționezi o pereche de ochelari cu protecție pentru lumina albastră a unui ecran.

3. Evenimentele solicitante

Potrivit cercetărilor, din cauza unor evenimente solicitante foarte mulți oameni se luptă cu migrenele. Practic, aceste persoane abia așteaptă să treacă aceste câteva zile, însă imediat ei se confruntă cu o migrenă. Din cauza adrenalinei care apare în momentele stresante, migrenele pot apărea mult mai ușor. Pentru a evita acest lucru este bine să ai un stil de viață sănătos. Asta înseamnă că trebuie să ai grijă la alimentație, să dormi suficient și să faci sport. Totodată, poți încerca să mergi la ședințe de masaj sau yoga.

4. Schimbările de temperatură și presiune

În timpul călătoriilor poți suferi de migrene din cauza schimbărilor de temperatură și presiune. Pentru a evita această situație, poți lua cu tine dopuri de urechi și poți utiliza o aplicație care îți va arăta când se schimbă presiunea.

5. Aditivii alimentari

Anumite alimente și băuturi pot provoca migrene. Cel mai bun exemplu în acest caz sunt vinul roșu și produsele procesate din carne. Pe listă se află și diferite alimente care au nevoie de fermentație (de exemplu legumele murate) sau îndulcitorii din sucurile fără zahăr.

Ei bine, probabil aici poți face cel mai ușor o schimbare. Încearcă să notezi ce alimente consumi înainte ca migrenele să apară și verifica dacă nu cumva ele sunt cauza.

Citește și:
7 semne de infertilitate despre care nu știai

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet