10 motive medicale pentru care ai probleme cu somnul

Problemele cu somnul pot apărea din cauze medicale. Află cât mai repede care ar putea fi aceste motive pentru a scăpa de probleme.

10 motive medicale pentru care ai probleme cu somnul

Dincolo de gândurile care te împiedică să adormi foarte ușor, există și probleme medicale care îți pot afecta calitatea somnului. Fie că te trezești brusc, fie ai un somn agitat, acestea ar putea fi cauzele pentru care nu poți dormi.

Incontinență urinară

Un număr mare de oameni suferă de probleme urinare, iar această afecțiune poate afecta chiar și somnul. Aceasta poate fi redusă printr-o dietă bună care să nu conțină cofeină. Deși poate fi greu să renunți la cofeină, acest lucru te va ajuta cu siguranță să scapi de problemele urinare.

Migrene

Este aproape imposibil să ai parte de un somn liniștit într-o noapte în care ai o puternică durere de cap. Dacă nu dormi suficient sau dormi prea mult, aceste lucruri pot provoca migrene. De asemenea, este recomandat să te hidratezi, să mănânci echilibrat și să ai un stil de viață activ pentru a reduce migrenele.

Deficitul de magneziu

Deficitul de magneziu provoacă tensiune musculară, iritabilitate, tensiuni suprarenale, scăderea producției de serotonină și crampe musculare. Toate aceste simptome și condiții interferează cu somnul. Pulberea citratului de magneziu este o formă absorbabilă care poate fi amestecată cu apă fierbinte sau rece poate fi băută la locul de muncă sau la domiciliu, în orice moment din zi.

Dereglarea ritmului circadian

Ritmurile noastre circadiane sunt determinate, în primul rând, de momentul în care suntem expuși la lumină, iar lumina făcută de ecranele dispozitivelor tehnologice trimit un semnal ce întârzie ritmul nostru circadian. Asta înseamnă că ar putea fi ora 22, dar creierul va crede că soarele este încă afară, așa că nu va fi gata să adoarmă – indiferent de cât de obosit ești de fapt.

Medicamentele stimulatoare

Unele medicamente pentru durere, alergii și produse de pierdere în greutate, conțin cafeină și alți stimulatori care pot întrerupe somnul. Vorbește cu doctorul tău despre aceste medicamente, dacă este atât de important să le consumi încât să-ți fie afectat somnul.

Boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC)

Unul dintre motivele pentru care nu poți să dormi este că suferi de BPOC. Oamenii care au BPOC suferă de insomnie, de apnee obstructivă de somn și de depresie.

Probleme nazale

În mod normal, un om respiră pe nas în timpul somnului. O persoană care are congestie nazală, nu poate respira pe nas și sforăie. Pacienții cu deviație de sept prezintă simptome mai grave în timpul somnului.

Depresia și anxietatea

Mulți oameni care suferă de depresie au dificultăți de a adormi sau de a rămâne adormiți în timpul nopții. Dacă insomnia este însoțită de alte simptome, cum ar fi schimbările de dispoziție, dezinteresul în activități plăcute anterior, creșterea sau pierderea neașteptată în greutate sau gândurile de sinucidere, trebuie să mergi la un terapeut.

Menopauza

Menopauza provoacă schimbări hormonale, fizice și psihologice. Acestea includ bufeuri, tulburări de dispoziție și insomnie. Tratamentele cu estrogen sau cu estrogen și progesteron pot ajuta la simptomele menopauzei.

Sindromul picioarelor neliniștite

Sindromul picioarelor neliniştite este o boală în care o persoană simte un disconfort accentuat la nivelul picioarelor, mai ales seara când se întinde, stă aşezat sau în poziţie culcată în pat. Tulburările de somn sunt frecvente la persoanele care suferă de sindromul picioarelor neliniştite datorită dificultăţilor de a adormi pe care le determină acest sindrom.

Citește și:
10 moduri ușoare în care poți scăpa de grăsimea de pe abdomenul inferior

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet