Lucruri pe care nutriționiștii nu ți le spun direct despre pierderea în greutate

Chiar dacă ești familiarizată cu ceea ce înseamnă pierderea în greutate – renunțarea la fast-food, mersul la sală – lucrurile nu sunt atât de simple pe cât par a fi. De aceea, este indicat ca primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a obține rezultate, este să consulți un nutriționist.

Lucruri pe care nutriționiștii nu ți le spun direct despre pierderea în greutate

Dar să fim sincere: să te conformezi prea mult unui nou stil de viață poate fi destul de descurajator. De aceea îți dezvăluim câteva dintre secretele nutriționiștilor, lucruri care îți pot fi de real ajutor.

Pierderea kilogramelor în plus trebuie să fie o prioritate


Când discuți cu un nutriționist și îți găsești scuze precum „nu am avut timp”, „nu eram pregătită să țin o dietă”, poți realiza cum tot jurnalul tău de slăbit s-a dus. Dacă nu îți faci timp să reflectezi asupra situației tale curente legate de obiceiurile alimentare și să completezi formularele obligatorii pentru o pre-sesiune cu nutriționistul și să ții o dietă timp de 3 zile, pur și simplu nu vei avea timp să urmezi un plan de nutriție sănătos. Dacă nu vei începe să faci o prioritate din a mânca sănătos, nu vei pierde deloc în greutate.

Un nutriționist îți poate spune dacă chiar vrei să faci o schimbare

Nutriționistul tău va fi fericit să îți recomande să îți modifici alimentația și să îți interzică mâncarea nesănătoasă. Dar toate acestea nu vor avea niciun efect dacă nu ești pregătită să faci schimbări. Cei care sunt motivați vor avea șanse de reușită mult mai mari în ceea ce privește schimbarea comportamentului.

Exercițiile reprezintă doar o mică parte din procesul de pierdere în greutate

Este important să știm diferența între conformația corpului (locul unde se află grăsimea) și kilogramele. Trebuie să te concentrezi nu numai pe pierderea în greutate, ci și pe porțiunile cu probleme ale corpului și să faci exerciții. Dacă vrei să faci o schimbare, schimbă-ți dieta și nu uita de sport.

Un nutriționist știe când „trișezi”

Dacă ai un jurnal dat de către un nutriționist, în care îți spune când să mănânci și în ce cantități – fructe și legume cât mai multe- , iar tu nu îl respecți în totalitate, își va da seama. Asta înseamnă în primul rând că nu ești sinceră cu tine, ceea ce nu te va ajuta să îți duci la bun sfârșit planul.

Suplimentele nu te vor ajuta să pierzi în greutate

Când vine vorba de a „ține” o dietă cu pastile, suplimente de vitamina C, sau diferite shake-uri ca să poți accelera procesul, ele nu îți vor garanta rezultatele pe care le dorești. În loc să te concentrezi pe slăbit, trebuie să începi să mănânci alimente care conțin nutrienți naturali- și nu pastile.

Numărul kilogramelor nu contează

Ceea ce contează este ca tu să ai un stil de viață sănătos– să consumi alimente sănătoase, să faci mai multă mișcare și așa vei începe să te simți mult mai bine.

Este dificil să pierzi kilogramele în plus

Cele mai multe persoane nu știu exact la ce să aștepte când vine vorba de pierderea în greutate. Înainte de a începe un program de slăbit, trebuie să iei în considerare faptul că ai nevoie de foarte multă dedicare și suport pentru ceea ce ți-ai propus. Câteodată barierele emoționale și psihologice ar trebui antrenate primele. Ca să pierzi în greutate și să îți menții traseul, schimbarea care te face nefericită acum te va face să simți mult mai bine pe viitor.

Citește și:
Ce se întâmplă în organismul tău dacă sari peste micul dejun

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet