Top 6 cele mai hot show-uri de la Paris Fashion Week

Află de la Domnica Mărgescu care au fost cele mai relevante show-uri de modă de la Paris Fashion Week dar și de ce!

Colecțiile caselor de modă franțuzești, pentru vara lui 2022, au fost prezentate pe podiumurile de Paris cu public restrâns însă din cauza restricțiilor Covid. Cu toate acestea efervescența oamenilor de modă era la fel ca înainte de pandemie. Iar eu una, în momentul în care am ajuns la Palais du Tokyo la show-ul Rick Owens, recunosc că am avut un moment de fericire imensă. După o absență de doi ani de pe această scenă, m-am bucurat să iau din nou parte la un astfel de show relevant și să simt vibrația modei și oamenii ei.

Sigur, în ziua de astăzi poți vedea în timp real orice colecție, însă ți-o spun cu mâna pe inimă că experiența este complet diferită. Pur și simplu, când vezi un show live, vezi și piesele vestimentare cu alți ochi, le înțelegi așa cum le-a imaginat designerul într-un context complex.

Iată câteva dintre cele mai relevante colecții ale sezonului din vara viitoare:

1. Chanel

Vibrația, era top modelelor și acel joie de vivre al anilor ’90 au fost redate perfect de către Virginie Viard în colecția Chanel. Aceasta a spus că pur și simplu a vrut să transmită acea emoție. Și a reușit din plin. Show-ul Chanel nu s-a mai desfășurat la Grand Palais așa cum ne-a obișnuit regretatul Karl Lagerfeld, în schimb, Viard a ales Les Invalides pentru această desfășurare de forțe.

2. Miu Miu

Miuccia Prada a recreat echilibrul proporțiilor cu această colecție atât de actuală. Este ca și cum acei „copii rebeli” și-au tăiat hainele ca să fie cât mai cool și actuali în sezonul de primăvară/vară 2022.

3. Louis Vuitton

Nicolas Ghesquiere a îmbinat perfect elementele din prezent cu cele din trecut bazându-se pe contraste: construcție și deconstrucție, couture și casual. Atenția designerului la detalii este uimitoare ca de fiecare dată.

4. Hermes

În show-urile Hermes observ de fiecare dată un stil ultra clasic, dar acel stil de care nu te plictisești niciodată de fapt. Iar culorile naturale pentru vara viitoare sunt solare, calde dar energice în același timp.

5. Dior

Maria Grazia Chiuri s-a întors către arhivele Dior și a reinterpretat costumele șaizeciste de pe timpul când Marc Bohan era designerul casei Dior. Ei bine, Chiuri a creat o colecție ultra fresh și modernă în cele mai vibrante culori.

6. Rick Owens

Avangardist sau chiar ciudat cum ar spune unii, Rick Owens a prezentat o colecție ultra coerentă cu accente futuriste dar sexy și flatante, pentru siluetele feminine dar nu numai!

Citește și:

Paris Fashion Week, mon amour! Ținutele care ne-au atras atenția anul acesta

Foto: Instagram, PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din fashion