PARIS IS BURNING? Întâmplări & anecdote de la Fashion Week

Ieri, în timpul prezentării SS 2022, show-ul Louis Vuitton a fost întrerupt / agitat / zguduit (nu-mi dau seama care este termenul potrivit) de o cetățeană.

PARIS IS BURNING? Întâmplări & anecdote de la Fashion Week

Reprezentanta asociației Prietenii Planetei, filiala franceză, purta o pancartă din pânză pe care scria „Consumul excesiv = extincție!”

Bref, cetățeana a fost imediat încercuită de agenții de pază și dată afară. Atât! Probabil, câteva fashioniste au fost iritate de faptul că nu le-au ieșit filmulețele glam pentru rețelele de socializare. Atât! O furtună într-un pahar cu apă; cu alte cuvinte, câinii latră, ursul merge.

LVMH are o responsabilitate enormă – ca lider al industriei luxului ar trebui să se implice mult mai mult în campanii de responsabilizare, având în vedere că moda poluează enorm, prin deșeuri, mult mai mult decât transportul aerian & maritim împreună.

În consecință, faptul că mai ales LVMH susține acest ritm dement de „n” colecții pe an, și având în vedere că deșeurile textile sunt pe locul doi ca sursă de poluare, după cele din industria petrolieră, gestul cetățenei ar trebui aplaudat la scenă deschisă.

Au curs tone de cerneală pe această temă, pandemia globală a ridicat și ea nenumărate probleme, dar industria luxului merge mai departe. Cum merge mai departe? Practicând prețuri obscene impuse pentru produse din ce în ce mai discutabile din punct de vedere al calității, distrugând mii de colecții pe an, pentru că multe case preferă să ardă ce nu s-a vândut, în loc să găsească modalități de reciclare, și implicându-se în mod fals în campanii de promovare al unor cauze cu care, în fapt, nu rezonează (vezi folosirea modelelor plus size în reclame, desi din colecțiile de lux hainele în măsuri mari lipsesc cu desăvârșire).

Ipocrizia a depășit granițele, iar ce s-a întâmplat la show-ul Louis Vuitton nu va schimba, din păcate, mare lucru.

Citește și:
Editorial fashion: Trend Report Story

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din fashion