Prințul Charles a vorbit despre industria modei și obiceiul companiilor de a distruge hainele

Prințul Charles a dat un interviu revistei Vogue pentru a atrage atenția asupra modului în care industria modei afectează mediul.

Prințul Charles a vorbit despre industria modei și obiceiul companiilor de a distruge hainele

Prințul Charles i-a acordat un interviu redactorului-șef al ediției britanice a revistei Vogue, în care a vorbit despre modurile în care trebuie să evolueze industria modei, dar și obiceiurile noastre de consum. Întrebat de unde are un simț al stilului, Prințul Charles a răspuns modest: „mă bucur foarte tare că spui că am un simț al stilului. Sunt atent la detalii și la combinațiile cromatice.”

„Sunt genul de persoană care își repară pantofii – sau alt obiect vestimentar -, în loc să-i arunce”, a mai spus Prințul Charles. „Când eram copil, obișnuiam să ne ducem pantofii la cizmar în Scoția și să privim cu fascinație cum înlocuia talpa.” Fotografia din Vogue a fost realizată de fotograful de fashion Nick Knight, care l-a fotografiat pe prinț alături de Regina Elisabeta și cu ocazia aniversării de 90 de ani a acesteia.

Interviul acordat de Prințul Charles vine din încercarea acestuia de a încuraja oamenii să fie mult mai responsabili când vine vorba de hainele pe care le cumpără și să promoveze bune practici în industria textilă.

Prințul Charles a mai dat ca exemplu sectorul de modă sustenabilă, care vine ca o alternativă la obiceiul companiilor mari de a distruge hainele care nu se vând. Acesta a spus că acum 30 de ani, furnizorilor regali li s-a impus ca bunurile produse să respecte niște norme ecologice pentru a-și păstra statutul, iar Casa Regală a rămas fermă asupra acestor cerințe în pofida nemulțumirilor. 

CONȚINUT VIDEO ELLE

Producerea de haine s-a dublat în ultimii 15 ani, mai ales din cauza așa-numitelor branduri de fast-fashion care creează replici ieftine ale hainelor prezentate de marii designeri pe catwalk. Acestea au un impact negativ extrem de mare asupra mediului, fără a vorbi și despre exploatarea muncitorilor din multe fabrici.

Citește și:
Tradiția regală pe care Prințul Harry și Meghan Markle au încălcat-o cu ocazia alegerilor prezidențiale din SUA

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video