Prințul Philip al Marii Britanii, în vârstă de 99 de ani, a fost internat în spital

Prințul Philip al Marii Britanii, în vârstă de 99 de ani, a fost internat în spital la recomandarea medicului său.

Prințul Philip al Marii Britanii, în vârstă de 99 de ani, a fost internat în spital

Ducele de Edinburgh, în vârstă de 99 de ani, a fost internat în spital marți seara, la recomandarea medicului său. Ducele „nu se simțea bine”, potrivit Palatului Buckingham.

Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a, se află la spitalul King Edward VII din Londra și va rămâne internat timp de câteva zile.

Decizia de internare în spital este o „măsură de precauție”, iar ducele de Edinburgh rămâne în spital „sub observație și pentru odihnă”, a precizat Palatul Buckingham într-o declarație.

Luna trecută Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în vârstă de 94 de ani, şi prinţul consort Philip, în vârstă de 99 de ani, au fost vaccinaţi împotriva COVID-19, a anunţat oficial Palatul Buckingham, relatează Agerpres.

„Regina şi Ducele de Edinburgh au făcut astăzi vaccinurile anti-COVID-19”, se arată în declarația dată publicității de Palatul Buckingham și citată de agențiile internaționale de presă.

O sursă apropiată familiei regale a declarat că vaccinurile au fost administrate de către un medic de familie la reşedinţa regală de la Castelul Windsor.

În luna noiembrie Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au sărbătorit 73 de ani de căsătorie.

Palatul Buckingham a publicat o nouă fotografie cu cei doi, realizată în această săptămână de către Chris Jackson la Palatul Windsor. Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au fost fotografiați uitându-se pe felicitarea primită de la cei trei copii ai Prințului William și ai lui Kate Middleton – Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de The Royal Family (@theroyalfamily)

La fel ca milioane de oameni din întreaga lume, Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip nu au avut familiile aproape în această perioadă și nu au mai petrecut timp alături de strănepoții lor. După declararea carantinei din Marea Britanie și ca măsură suplimentară de protecție, Regina Elisabeta a II-a a rămas la reşedinţa sa de la Castelul Windsor și şi-a îndeplinit obligaţiile regale prin conferințe video sau la telefon.

Cei doi s-au cunoscut când Elisabeta avea doar 13 ani, iar Philip 18 ani. S-au căsătorit la o vârstă destul de fragedă, mai precis când Prințul Philip avea 26 de ani, iar Regina Elisabeta 21 de ani. Ceremonia celor doi a avut loc pe data de 20 noiembrie 1947 la Westminster Abbey. Nunta a fost cu atât mai spectaculoasă, cu cât a fost urmărită de aproximativ 200 de milioane de oameni, fiind difuzată la BBC.

Regina Elisabeta a II-a a purtat la nuntă o rochie fabuloasă, care a avut ca sursă de inspirație tabloul „Primavera” al lui Sandro Boticelli și a fost creată de Norman Hartwell, având o trenă de 7 metri decorată cu perle și cristale. Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au împreună patru copii: Prințul Charles, Prințul Andrew, Prințul Edward și Prințesa Anne.

Prințul Philip a decis să se retragă din viața publică în anul 2017, anunțul fiind făcut de Palatul Buckingham. După această decizie, Prințul Philip și-a împărțit timpul între proprietățile Reginei Elisabeta a II-a din Sandrigham, Wood Farm, Palatul Windsor și reședința de vară din Balmoral.

Citește și:
Actorii din The Crown reacționează la criticile aduse serialului de către familia regală britanică

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people