Primul mesaj transmis de Prințul Charles după decesul tatălui său, Prințul Philip

Prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice, i-a adus un omagiu tatălui său, Prinţul Philip.

Primul mesaj transmis de Prințul Charles după decesul tatălui său, Prințul Philip

Prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice, i-a adus un omagiu tatălui său, Prinţul Philip, care a decedat vineri la vârsta de 99 de ani.

Într-o declarație televizată transmisă din fața reședinției sale Highgrove House, Prințul Charles a vorbit despre tatăl său după ce Palatul Buckingham a anunțat detaliile funeraliilor, care vor avea loc sâmbătă, 17 aprilie.

Este primul mesaj public transmis de Prințul Charles, moștenitorul Coroanei britanice, după ce Prințul Philip, tatăl său, a murit vineri la vârsta de 99 de ani.

„Tatăl meu a servit practic în ultimii 70 de ani, în modul cel mai devotat şi mai remarcabil, Regina, familia, ţara şi întregul Commonwealth. Dragul meu tată a fost o persoană foarte specială care, mai presus de toate, ar fi fost uimit de reacţia şi de lucrurile emoţionante care s-au spus despre el şi, din acest punct de vedere, noi, familia mea, suntem profund recunoscători pentru toate acestea”, a spus Prinţul Charles în fața presei.

Prințul Charles a mulțumit populaţiei pentru sprijin „în acest moment deosebit de trist”, declarându-se profund impresionat de numărul mare de oameni din Regatul Unit, din Commonwealth și din lume care au împărtășit durerea familiei regale.

Prințul Philip a încetat din viață vineri, 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani. Anunțul oficial a venit pe contul de Twitter al Familiei Regale Britanice. „Cu profund regret Maiestatea Sa Regina a anunțat decesul iubitului său soț, Alteța Sa Regală Prințul Philip, Duce de Edinburgh.” Alteța Sa a murit în liniște în această dimineață la Castelul Windsor.”

Prințul Philip, duce de Edinburgh, s-a căsătorit în 1947 cu Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii. Acesta s-a născut pe data de 10 iunie 1921 în Corfu, Grecia.

CONȚINUT VIDEO ELLE

El a făcut parte din familiile regale ale Greciei și Danemarcei. Întâlnirea sa cu Regina Elisabeta a avut loc înainte de cel de-al doilea război mondial, iar căsătoria lor a avut o longevitate uimitoare, de peste 73 de ani. După căsătorie, Prințul Philip a devenit Duce de Edinbugh, Conte de Merioneth și Baron Greenwich. Regina Elisabeta l-a numit Prinț al Regatului Unit în 1957. La vârsta de 90 de ani, în 2011, Regina Elisabeta i-a acordat titlul de Înalt Amiral al Marinei Regale britanice.

Citește și:
Prințul Philip al Marii Britanii: viața sa în 30 de imagini

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video