Prințul Philip al Marii Britanii: viața sa în 30 de imagini

Prințul Philip al Marii Britanii, fiul Prințului Andrei al Greciei și a Prințesei Alice de Battenberg și soțul Reginei Elisabeta a II-a, a fost cel mai longeviv consort din istoria britanică.

Prințul Philip, Duce de Edinburgh și fiul Prințului Andrei al Greciei și a Prințesei Alice de Battenberg, s-a născut pe 10 iunie 1921 în Corfu, Grecia. El a crescut în Marea Britanie, iar studiile le-a făcut la școala Gordonstoun și la Royal Naval College. Anul 1947 a fost unul cu o mare însemnătate pentru el, iar motivul are legătură cu faptul că pe 28 februarie în acel an a decis să renunțe la tronurile sale grecești și daneze, luând astfel și numele de familie al mamei sale, adică Mountbatten.

Înainte de a se retrage oficial din viața publică în august 2017, Prințul Philip a încheiat un număr impresionant de angajamente, mai exact 22.219, precum și vizite în străinătate, în special de când a părăsit serviciul militar activ în 1952, reprezentând-o pe Regina Elisabeta a II-a la numeroase evenimente și organizații caritabile în întreaga lume. Și-a dedicat timpul și în ceea ce privește eforturile filantropice. În perioada anilor 1981-1996 a fost președinte al World Wildlife Fund (WWF). 

O componentă importantă în privința vieții Prințului Philip a fost serviciul militar. El a fost ofiţer în Marina britanică. Cu toate astea, a fost nevoit să renunțe la cariera în marină și la toate titlurile sale odată cu căsătoria cu Regina Elisabeta a II-a

Un alt aspect de menționat a vieții Ducelui de Edinburgh este căsătoria care a durat 73 de ani cu Regina Elisabeta a II-a, dar și cei patru copii ai lor: Prințul Charles, Prințul Andrew, Prințul Edward și Prințesa Anne. Fiind verișori de gradul al treilea, s-au cunoscut pe vremea când Elisabeta avea doar 13 ani, iar Philip 18 ani.

Prințul Philip și Regina Elisabeta a II-a s-au căsătorit pe 20 noiembrie 1947 de la o vârstă destul de fragedă, Ducele de Edinburgh având atunci 26 de ani, iar Regina Elisabeta 21 de ani.

Citește și:
Fotografii inedite cu Regina Elisabeta și Prințul Charles au fost date publicității pentru prima oară

Foto: Profimedia, Hepta, Arhiva Revistei ELLE, Instagram (@theroyalfamily)

Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people