Noi detalii emoționante despre ultimele ore de viață ale Reginei Elisabeta a II-a

Muick și Sandy au fost alături de Regina Elisabeta a II-a în ultimele sale clipe de viață.

Noi detalii emoționante despre ultimele ore de viață ale Reginei Elisabeta a II-a

Muick și Sandy, cei doi câini ai Reginei Elisabeta a II-a, au fost alături de suverană în ultimele sale clipe de viață. Mai multe surse au declarat pentru Daily Mail că cele două exemplare din rasa Corgi se aflau „în camera” Reginei pe 8 septembrie, când aceasta a murit la Castelul Balmoral.

În plus, cei doi câini au participat și la funeraliile de stat, unde au fost aduși de angajații Casei Regale să vadă cortegiul ajungând la Palatul Windsor. Muick și Sandy au așteptat sosirea sicriului și au fost vizitați pentru o scurtă perioadă de Prințul Andrew, Duce de York. Unul dintre câini, Muick, a fost, alături de un altul, Fergus, un cadou din partea lui Andrew și a fostei sale soții, Sarah Ferguson, pentru Regină, pentru a o consola pe aceasta cu mai bine de un an în urmă, când Prințul Philip se afla în spital. Fergus a încetat din viață la doar câteva luni după Prințul Philip. Familia Regală a anunțat că Muick și Sandy vor fi îngrijiți de fiul Reginei, Prințul Andrew.

Câinii Reginei, mereu din rasa Corgi, au devenit o tradiție la palat, dat fiind că aceasta a început să îi crească încă de când ea avea doar 7 ani, în 1933. De-a lungul vieții sale îndelungate Regina Elisabeta a II-a a crescut peste 30 de corgis.

Alături de câinii Reginei, și calul preferat al acesteia, Emma, a fost prezent să privească cortegiul funerar ajuns la Windsor. Poneiul a purtat pe șa o eșarfă pe care Regina Elisabeta a II-a obișnuia să o poarte atunci când călărea, într-un emoționant gest făcut de unul dintre angajații Reginei, care a avut grijă ca animalele sale preferate să își ia, fie și simbolic, rămas bun de la suverana care a murit pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani, și care a fost coborâtă în cripta capelei Sfântului George.

Citește și:
Controversa pe baza titlurilor acordate celor doi copii ai Prințului Harry și ai lui Meghan Markle: „Charles nu-și va renega nepotul'

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people