Lucruri inedite pe care nu le știai până acum despre Regina Elisabeta a II-a

Te invităm să arunci o privire la aceste lucruri pe care nu le-ai știut până acum despre domnia și povestea de viață a Reginei Elisabeta a II-a.

Regina Elisabeta a II-a a murit joi, 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani, la Castelul Balmoral din Scoția. Anunțul decesului a fost făcut de către Palatul Buckingham, prin intermediul unui comunicat oficial. Și-a dedicat întreaga viață serviciului public, având a doua cea mai îndelungată domnie din istorie. Ți-am pregătit o listă cu o serie de lucruri pe care nu le știai până acum despre Regina Elisabeta a II-a și pe care merită să le descoperi.

1. Există un motiv întemeiat pentru care a purtat piese vestimentare în culori neon

Cu siguranță ai remarcat până acum stilul Reginei Elisabeta a II-a, pe care l-a afișat la fiecare apariție publică. Garderoba sa a fost compusă din piese iconice și cu care, de cele mai multe ori, nu a putut da greș. A ales piese vestimentare în culori neon tocmai pentru că s-a putut face remarcată de la depărtare, iar prin felul acesta a ieșit în evidență mult mai ușor.

2. S-a folosit de poșetă pentru a transmite semnale personalului ei

Geanta Reginei Elisabeta a II-a nu a venit pur și simplu în completarea ținutei acesteia și nu a fost un accesoriu banal în care și-a ținut la îndemână o oglindă, un ruj, ochelarii sau un stilou. Ei bine, cu ajutorul poșetei a indicat personalului ei diferite semnale. Spre exemplu, dacă și-a mutat geanta de la o mână la cealaltă, însemna că era pregătită să încheie conversația pe care o avea cu cineva. Conform The Telegraph, dacă își punea geanta pe masă la o cină, indica faptul că și-a dorit ca evenimentul să se încheie în următoarele cinci minute.

3. Ar fi băut des un pahar de șampanie

Când vine vorba de băuturi alcoolice, Regina Elisabeta a II-a a preferat șampania Bollinger. Mai mult decât atât, au existat zvonuri într-o vreme conform cărora ar fi băut un pahar de șampanie destul de des, înainte de culcare. Dezvăluirea a venit din partea verișoarei ei, Margaret Rhodes.

4. Mașina sa nu a avut nevoie de număr de înmatriculare

Da, așa este! Este singura persoană din Marea Britanie care a putut să conducă fără ca mașina ei să aibă număr de înmatriculare. În plus, nici nu a avut nevoie de pașaport atunci când a călătorit în jurul lumii.

5. A fost monarhul cu cea mai lungă domnie din istoria Marii Britanii

Regina Elisabeta a II-a a fost cel mai longeviv monarh britanic. A primit această distincție în 2015, când a marcat 63 de ani de când s-a urmat pe tron. A depășit-o și pe stră-străbunica sa, Regina Victoria.

6. Atunci când i s-a dăruit un animal rar, l-a donat grădinii zoologice din Londra

De-a lungul vieții sale, a primit mai multe animale, cum ar fi un elefant, două broaște țestoase, un jaguar sau castori.

7. A susținut peste 600 de organizații caritabile

Nu este un secret că s-a implicat în mai multe acțiuni caritabile. A găzduit Not Forgotten, un eveniment caritabil care susține veteranii de război.

8. Regina Elisabeta a II-a și-a sărbătorit ziua de naștere în iunie, deși era născută în aprilie

Trooping the Colour se numește tradiționala paradă militară care a fost organizată în fiecare an pentru a celebra ziua de naștere a Reginei Elisabeta a II-a. Se desfășura în centrul Londrei și în mod normal participau sute de militari și zeci de mii de cetățeni britanici.

9. A fost primul monarh britanic care și-a sărbătorit nunta de diamant

Regina Elisabeta a II-a a celebrat aniversarea a 60 de ani de la căsătoria cu Prințul Philip la Broadlands, fiind și locul în care Prințul Charles și Prințesa Diana și-au petrecut luna de miere.

10. Și-a făcut cont de Facebook în 2010

S-a alăturat platformei de socializare în 2010, cu o pagină care se numea The British Monarchy. A fost prezentă și pe Twitter, iar contul @theroyalfamily este administrat de către personalul palatului.

11. A adorat câinii

Regina Elisabeta a II-a avea o admirație pentru câinii din rasa Corgi, iar în timpul domniei sale a avut peste 30. Primul ei câine, Susan, a fost un cadou pe care l-a primit cu ocazia împlinirii vârstei de 18 ani, în 1944. Whisper, ultimul ei câine Corgi, a murit în 2018.

12. A fost primul monarh britanic care a vizitat China, în 1986

Un alt lucru surprinzător despre Regina Elisabeta a II-a este că în 1986 a făcut o vizită în China.

13. A trimis primul e-mail în 1976

Primul e-mail trimis de Regina Elisabeta a II-a a fost în 1976, de la o bază a armatei britanice.

14. A mers pentru prima dată cu metroul londonez în mai 1939

În mai 1939, Regina Elisabeta a II-a a fost însoțită de sora ei, Prințesa Margariet și guvernanta ei, Marion Crawford, atunci mergând și pentru prima dată cu metroul. A mers din nou cu metroul în 1969.

15. A avut o pasiune pentru cai

Pasiunea Reginei Elisabeta a II-a pentru cai a început la vârsta de patru ani. Ea a primit atunci primul ei ponei, un Shetland pe nume Peggy, de la bunicul ei, Regele George al V-lea. În 1953, a câștigat primul premiu ca proprietar, când calul ei, Choir Boy, a primit The Royal Hunt Cup.

CONȚINUT VIDEO ELLE

16. În 2002, când a aniversat Jubileul de Aur, a găzduit primele concerte publice în grădina Palatului Buckingham

În 2002, Regina Elisabeta a II-a a sărbătorit Jubileul de Aur. Cu ocazia asta, concertele publice pe care le-a găzduit în grădina Palatului Buckingham au fost unele dintre cele mai urmărite concerte pop din istorie, atrăgând peste 200 de milioane de telespectatori. La al doilea concert, au fost prezenți aproximativ un milion de oameni.

17. În 2004 a găzduit primul eveniment dedicat femeilor de la Buckingham

Pe lângă nenumăratele evenimente caritabile și angajamente regale, Regina Elisabeta a II-a a fost gazda unui eveniment care a celebrat femeile. Acesta s-a numit Women of Achievement și a avut loc în martie 2004.

Citește și:
Povestea emoționantă din spatele fotografiei folosite pentru a anunța decesul Reginei Elisabeta a II-a

Foto: Arhiva Revistei ELLE, Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video